Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

En teori om stora projekt

Olsson, Malin and Ouchterlony, Fredrik (2003)
Department of Business Administration
Abstract (Swedish)
Att stora projekt som t.ex. Öresundsbron, Globen eller tunneln genom Hallandsåsen har studerats i stor omfattning kan enkelt konstateras genom sökning av litteratur. Vidare förefaller stora projekt betraktas som en företeelse i dagens samhälle. Men, det verkar inte finnas några studier som strävar efter att skapa en helhetsbild i syfte att beskriva och förklara företeelsen stora projekt. Syftet med den här uppsatsen är att utveckla en teori om stora projekt. Strävan är således att uppnå en större förståelse av fenomenet stora projekt och belysa de mest framträdande företeelserna för att kunna skapa en helhetsbild. Syftet är därmed inriktat på en mer teoretisk beskrivning av stora projekt. I studien beskrivs och analyseras två stora projekt... (More)
Att stora projekt som t.ex. Öresundsbron, Globen eller tunneln genom Hallandsåsen har studerats i stor omfattning kan enkelt konstateras genom sökning av litteratur. Vidare förefaller stora projekt betraktas som en företeelse i dagens samhälle. Men, det verkar inte finnas några studier som strävar efter att skapa en helhetsbild i syfte att beskriva och förklara företeelsen stora projekt. Syftet med den här uppsatsen är att utveckla en teori om stora projekt. Strävan är således att uppnå en större förståelse av fenomenet stora projekt och belysa de mest framträdande företeelserna för att kunna skapa en helhetsbild. Syftet är därmed inriktat på en mer teoretisk beskrivning av stora projekt. I studien beskrivs och analyseras två stora projekt inom konstruktionsbranschen, Hallandsåsen och Ideon. Fallstudier betraktas i studien som ett hjälpmedel för att utveckla teorin. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Olsson, Malin and Ouchterlony, Fredrik
supervisor
organization
year
type
H1 - Master's Degree (One Year)
subject
keywords
stora projekt, Hallandsåstunneln, Ideon, Management of enterprises, Företagsledning, management
language
Swedish
id
1347146
date added to LUP
2003-06-10 00:00:00
date last changed
2012-04-02 14:41:23
@misc{1347146,
  abstract     = {{Att stora projekt som t.ex. Öresundsbron, Globen eller tunneln genom Hallandsåsen har studerats i stor omfattning kan enkelt konstateras genom sökning av litteratur. Vidare förefaller stora projekt betraktas som en företeelse i dagens samhälle. Men, det verkar inte finnas några studier som strävar efter att skapa en helhetsbild i syfte att beskriva och förklara företeelsen stora projekt. Syftet med den här uppsatsen är att utveckla en teori om stora projekt. Strävan är således att uppnå en större förståelse av fenomenet stora projekt och belysa de mest framträdande företeelserna för att kunna skapa en helhetsbild. Syftet är därmed inriktat på en mer teoretisk beskrivning av stora projekt. I studien beskrivs och analyseras två stora projekt inom konstruktionsbranschen, Hallandsåsen och Ideon. Fallstudier betraktas i studien som ett hjälpmedel för att utveckla teorin.}},
  author       = {{Olsson, Malin and Ouchterlony, Fredrik}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{En teori om stora projekt}},
  year         = {{2003}},
}