Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Vem tar hem spelet?

Hasselquist, Louise and Wannius, Fredrik (2006)
Department of Business Administration
Abstract (Swedish)
Hur ser det intellektuella kapitalet ut inom spelföretagen på Internet? Hur stöttar nyckelfaktorerna inom struktur- och humankapital varandra för de största aktörerna på den svenska marknaden?
Vårt mål är att undersöka det intellektuella kapitalet i de tre största företagen på svenska marknaden. Med hjälp av kvalitativa intervjuer och kvantitativa beräkningar vill vi hitta nyckelfaktorer och slutligen komma fram till vad som är viktigast på marknaden. Hur de olika faktorerna är uppbyggda och det relativa beroendet mellan struktur- och humankapital. Vi vill således undersöka struktur- och humankapital för att se var nyckelfaktorerna är på marknaden. Syftet är också att resultatet även kan vara intressant för liknande företag som är av “boom... (More)
Hur ser det intellektuella kapitalet ut inom spelföretagen på Internet? Hur stöttar nyckelfaktorerna inom struktur- och humankapital varandra för de största aktörerna på den svenska marknaden?
Vårt mål är att undersöka det intellektuella kapitalet i de tre största företagen på svenska marknaden. Med hjälp av kvalitativa intervjuer och kvantitativa beräkningar vill vi hitta nyckelfaktorer och slutligen komma fram till vad som är viktigast på marknaden. Hur de olika faktorerna är uppbyggda och det relativa beroendet mellan struktur- och humankapital. Vi vill således undersöka struktur- och humankapital för att se var nyckelfaktorerna är på marknaden. Syftet är också att resultatet även kan vara intressant för liknande företag som är av “boom and bust” karaktär. Med detta menas att inträdesbarriärerna är låga och i slutändan är det bara de bästa som överlever. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Hasselquist, Louise and Wannius, Fredrik
supervisor
organization
year
type
H1 - Master's Degree (One Year)
subject
keywords
intellektuellt kapital, spel på internet, Management of enterprises, Företagsledning, management
language
Swedish
id
1349280
date added to LUP
2006-03-15 00:00:00
date last changed
2012-04-02 15:58:53
@misc{1349280,
  abstract     = {{Hur ser det intellektuella kapitalet ut inom spelföretagen på Internet? Hur stöttar nyckelfaktorerna inom struktur- och humankapital varandra för de största aktörerna på den svenska marknaden?
Vårt mål är att undersöka det intellektuella kapitalet i de tre största företagen på svenska marknaden. Med hjälp av kvalitativa intervjuer och kvantitativa beräkningar vill vi hitta nyckelfaktorer och slutligen komma fram till vad som är viktigast på marknaden. Hur de olika faktorerna är uppbyggda och det relativa beroendet mellan struktur- och humankapital. Vi vill således undersöka struktur- och humankapital för att se var nyckelfaktorerna är på marknaden. Syftet är också att resultatet även kan vara intressant för liknande företag som är av “boom and bust” karaktär. Med detta menas att inträdesbarriärerna är låga och i slutändan är det bara de bästa som överlever.}},
  author       = {{Hasselquist, Louise and Wannius, Fredrik}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Vem tar hem spelet?}},
  year         = {{2006}},
}