Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Synliggöra kompetens inom konsultverksamhet

Westerberg, Johannes ; Rahnik, Liina and Kristiansson, Sarah (2003)
Department of Business Administration
Abstract (Swedish)
Uppsatsens syfte avser att redogöra för och undersöka hur man kan synliggöra kompetens inom ett bemanningsföretag. Denna kompetens är viktig för bemanningsföretagen då de måste kunna finna rätt person, med rätt kompetens, till rätt uppdrag. Som fallföretag har vi utgått från Manpower, men även tagit del av deras dotterbolags verksamhet The Empower Group. Metoderna som vi har använt oss av har varit djupintervjuer samt kompletterande enkätintervjuer, båda intervjutyperna var baserade på samma frågor. Vi har valt att intervjua såväl ledning som konsulter för att kunna se på skillnader mellan de två aktörerna. Intervjuerna har genomförts på Manpowers kontor i Malmö respektive Kristianstad. Vi kom fram till att Manpower har en väl fungerande... (More)
Uppsatsens syfte avser att redogöra för och undersöka hur man kan synliggöra kompetens inom ett bemanningsföretag. Denna kompetens är viktig för bemanningsföretagen då de måste kunna finna rätt person, med rätt kompetens, till rätt uppdrag. Som fallföretag har vi utgått från Manpower, men även tagit del av deras dotterbolags verksamhet The Empower Group. Metoderna som vi har använt oss av har varit djupintervjuer samt kompletterande enkätintervjuer, båda intervjutyperna var baserade på samma frågor. Vi har valt att intervjua såväl ledning som konsulter för att kunna se på skillnader mellan de två aktörerna. Intervjuerna har genomförts på Manpowers kontor i Malmö respektive Kristianstad. Vi kom fram till att Manpower har en väl fungerande apparat för att synliggöra medarbetarnas kompetens. Även om de har en väl fungerande process så har vi funnit några små brister, om än inte allvarliga. Detta visar på att bemanningsföretag idag har en god förståelse för såväl medarbetare som kunder. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Westerberg, Johannes ; Rahnik, Liina and Kristiansson, Sarah
supervisor
organization
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
bemanningsföretag, manpower, kompetens, synliggöra, ledarskap, Management of enterprises, Företagsledning, management
language
Swedish
id
1351798
date added to LUP
2003-06-05 00:00:00
date last changed
2012-04-02 14:47:48
@misc{1351798,
  abstract     = {{Uppsatsens syfte avser att redogöra för och undersöka hur man kan synliggöra kompetens inom ett bemanningsföretag. Denna kompetens är viktig för bemanningsföretagen då de måste kunna finna rätt person, med rätt kompetens, till rätt uppdrag. Som fallföretag har vi utgått från Manpower, men även tagit del av deras dotterbolags verksamhet The Empower Group. Metoderna som vi har använt oss av har varit djupintervjuer samt kompletterande enkätintervjuer, båda intervjutyperna var baserade på samma frågor. Vi har valt att intervjua såväl ledning som konsulter för att kunna se på skillnader mellan de två aktörerna. Intervjuerna har genomförts på Manpowers kontor i Malmö respektive Kristianstad. Vi kom fram till att Manpower har en väl fungerande apparat för att synliggöra medarbetarnas kompetens. Även om de har en väl fungerande process så har vi funnit några små brister, om än inte allvarliga. Detta visar på att bemanningsföretag idag har en god förståelse för såväl medarbetare som kunder.}},
  author       = {{Westerberg, Johannes and Rahnik, Liina and Kristiansson, Sarah}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Synliggöra kompetens inom konsultverksamhet}},
  year         = {{2003}},
}