Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Att handla eller inte handla -det är frågan

Björkman, Mia ; Byström, Josefine and Persson, Jing (2007)
Department of Service Studies
Abstract (Swedish)
Uppsatsens syfte är att undersöka lokalbefolkningens köpbeteenden i en småstad, för att definiera eventuella brister och föreslå förbättringsmöjligheter för denna cityhandel. I uppsatsen har vi därför undersökt vilka mönster som framträder när det gäller invånarnas köpbeteenden och hur cityhandeln påverkar dessa. Vi valde att använda oss av en kvalitativ metod där vi utförde ett antal gruppintervjuer med fokus på olika åldersgrupper. Vi lät även respondenterna föra dagbok under några veckor. Detta för att kunna identifiera mönster av köpbeteenden i olika åldersstrukturer. Vi anser att butiker och konsumenter i dagsläget har otillräcklig kunskap om varandra för att kunna bedriva den cityhandel som kan vara möjlig i Simrishamn. Dessutom... (More)
Uppsatsens syfte är att undersöka lokalbefolkningens köpbeteenden i en småstad, för att definiera eventuella brister och föreslå förbättringsmöjligheter för denna cityhandel. I uppsatsen har vi därför undersökt vilka mönster som framträder när det gäller invånarnas köpbeteenden och hur cityhandeln påverkar dessa. Vi valde att använda oss av en kvalitativ metod där vi utförde ett antal gruppintervjuer med fokus på olika åldersgrupper. Vi lät även respondenterna föra dagbok under några veckor. Detta för att kunna identifiera mönster av köpbeteenden i olika åldersstrukturer. Vi anser att butiker och konsumenter i dagsläget har otillräcklig kunskap om varandra för att kunna bedriva den cityhandel som kan vara möjlig i Simrishamn. Dessutom menar vi att medvetenheten om vilka behov lokalbefolkningen i en småstad har och hur dessa behov påverkar invånarnas köpbeteenden är en angelägen kunskap för näringslivet för att en levande cityhandel ska utvecklas. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Björkman, Mia ; Byström, Josefine and Persson, Jing
supervisor
organization
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
köpbeteende, lokalbefolkning, image, behov, handelsplats, Trade, Handel
language
Swedish
id
1353330
date added to LUP
2007-01-30 00:00:00
date last changed
2018-10-18 09:57:26
@misc{1353330,
  abstract     = {{Uppsatsens syfte är att undersöka lokalbefolkningens köpbeteenden i en småstad, för att definiera eventuella brister och föreslå förbättringsmöjligheter för denna cityhandel. I uppsatsen har vi därför undersökt vilka mönster som framträder när det gäller invånarnas köpbeteenden och hur cityhandeln påverkar dessa. Vi valde att använda oss av en kvalitativ metod där vi utförde ett antal gruppintervjuer med fokus på olika åldersgrupper. Vi lät även respondenterna föra dagbok under några veckor. Detta för att kunna identifiera mönster av köpbeteenden i olika åldersstrukturer. Vi anser att butiker och konsumenter i dagsläget har otillräcklig kunskap om varandra för att kunna bedriva den cityhandel som kan vara möjlig i Simrishamn. Dessutom menar vi att medvetenheten om vilka behov lokalbefolkningen i en småstad har och hur dessa behov påverkar invånarnas köpbeteenden är en angelägen kunskap för näringslivet för att en levande cityhandel ska utvecklas.}},
  author       = {{Björkman, Mia and Byström, Josefine and Persson, Jing}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Att handla eller inte handla -det är frågan}},
  year         = {{2007}},
}