Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Tjänsteutvecklad vardag - tjäna pengar på pengar på köpcentrum

Nilsson, Joakim ; Terra Ruckert, Morena and Ceric, Dijana (2008)
Department of Service Studies
Abstract (Swedish)
I denna uppsats studeras om vardagsaktiviteter på ett köpcentrum kan tjänsteutvecklas. Med vardagsaktiviteter avses repetitiva aktiviteter med relativt lågt kunskapsinnehåll och liten specialisering. Exempel på sådana vardagsaktiviteter är lokalvård, fastighetsskötsel och vaktpatrullering. I uppsatsen exemplifieras vardagsaktiviteter genom kontanthantering som är en både aktuell och prioriterad aktivitet på många köpcentrum. Resultatet från en fallstudie utförd på ett svenskt köpcentrum av författarna presenteras. Fallstudien visar att intresset för tjänsteutvecklad kontanthantering är relativt litet trots att brister i dagens system påpekas. Framförallt har många mindre butiker med låga kontanthanteringskostnader svårt att se nyttan med... (More)
I denna uppsats studeras om vardagsaktiviteter på ett köpcentrum kan tjänsteutvecklas. Med vardagsaktiviteter avses repetitiva aktiviteter med relativt lågt kunskapsinnehåll och liten specialisering. Exempel på sådana vardagsaktiviteter är lokalvård, fastighetsskötsel och vaktpatrullering. I uppsatsen exemplifieras vardagsaktiviteter genom kontanthantering som är en både aktuell och prioriterad aktivitet på många köpcentrum. Resultatet från en fallstudie utförd på ett svenskt köpcentrum av författarna presenteras. Fallstudien visar att intresset för tjänsteutvecklad kontanthantering är relativt litet trots att brister i dagens system påpekas. Framförallt har många mindre butiker med låga kontanthanteringskostnader svårt att se nyttan med gemensamma kontanthanteringssystem. Uppsatsens slutsats är att tjänsteutveckling av vardagsaktiviteter är möjlig att genomföra, bland annat genom implementering av facility management. Dock måste butiksägarna på köpcentrumen informeras och övertygas om nyttan med tjänsteutveckling för att ställa sig positiva till de förbättringar som denna kan medföra. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Nilsson, Joakim ; Terra Ruckert, Morena and Ceric, Dijana
supervisor
organization
year
type
H1 - Master's Degree (One Year)
subject
keywords
tjänsteutveckling, köpcentrum, facility management & kontanthantering, Trade, Handel
language
Swedish
id
1353749
date added to LUP
2008-03-19 00:00:00
date last changed
2018-10-18 09:59:20
@misc{1353749,
  abstract     = {{I denna uppsats studeras om vardagsaktiviteter på ett köpcentrum kan tjänsteutvecklas. Med vardagsaktiviteter avses repetitiva aktiviteter med relativt lågt kunskapsinnehåll och liten specialisering. Exempel på sådana vardagsaktiviteter är lokalvård, fastighetsskötsel och vaktpatrullering. I uppsatsen exemplifieras vardagsaktiviteter genom kontanthantering som är en både aktuell och prioriterad aktivitet på många köpcentrum. Resultatet från en fallstudie utförd på ett svenskt köpcentrum av författarna presenteras. Fallstudien visar att intresset för tjänsteutvecklad kontanthantering är relativt litet trots att brister i dagens system påpekas. Framförallt har många mindre butiker med låga kontanthanteringskostnader svårt att se nyttan med gemensamma kontanthanteringssystem. Uppsatsens slutsats är att tjänsteutveckling av vardagsaktiviteter är möjlig att genomföra, bland annat genom implementering av facility management. Dock måste butiksägarna på köpcentrumen informeras och övertygas om nyttan med tjänsteutveckling för att ställa sig positiva till de förbättringar som denna kan medföra.}},
  author       = {{Nilsson, Joakim and Terra Ruckert, Morena and Ceric, Dijana}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Tjänsteutvecklad vardag - tjäna pengar på pengar på köpcentrum}},
  year         = {{2008}},
}