Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Livskvalitet : en undersökning om PRO

Bergvall, Jonas and Kvist, Anders (2003)
Sociology
Abstract (Swedish)
Frågeställning / Syfte: Vår frågeställning inför denna undersökning är följande: Vad är livskvalitet för 2000-talets pensionärer Metod: Vi har i denna undersökning använt oss av en kvalitativ metod där vi genomfört åtta stycken tematiserade intervjuer med pensionärer som är aktiva medlemmar inom PRO. Analys: Vi har i detta arbete analyserat vårt empiriska material utifrån idéhistorikern Ronny Ambjörnsson bok "Den skötsamme arbetaren" där vi sökt efter förklaringar till att dagens pensionärer söker sig till PRO och där finner många förutsättningar för livskvalitet. Resultat: Intervjuerna återspeglar pensionärernas värderingar och synsätt på hälsa, gemenskap och aktivitet samt PRO: s betydelse och påverkan på dem. Utifrån resultatet har vi... (More)
Frågeställning / Syfte: Vår frågeställning inför denna undersökning är följande: Vad är livskvalitet för 2000-talets pensionärer Metod: Vi har i denna undersökning använt oss av en kvalitativ metod där vi genomfört åtta stycken tematiserade intervjuer med pensionärer som är aktiva medlemmar inom PRO. Analys: Vi har i detta arbete analyserat vårt empiriska material utifrån idéhistorikern Ronny Ambjörnsson bok "Den skötsamme arbetaren" där vi sökt efter förklaringar till att dagens pensionärer söker sig till PRO och där finner många förutsättningar för livskvalitet. Resultat: Intervjuerna återspeglar pensionärernas värderingar och synsätt på hälsa, gemenskap och aktivitet samt PRO: s betydelse och påverkan på dem. Utifrån resultatet har vi beaktat pensionärernas livslopp och dess påverkan. Nyckelord: PRO, gemenskap, hälsa, aktivitet, pensionär, fritid (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Bergvall, Jonas and Kvist, Anders
supervisor
organization
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Sociology, Sociologi
language
Swedish
id
1355104
date added to LUP
2004-11-08 00:00:00
date last changed
2011-05-12 15:48:37
@misc{1355104,
  abstract     = {{Frågeställning / Syfte: Vår frågeställning inför denna undersökning är följande: Vad är livskvalitet för 2000-talets pensionärer Metod: Vi har i denna undersökning använt oss av en kvalitativ metod där vi genomfört åtta stycken tematiserade intervjuer med pensionärer som är aktiva medlemmar inom PRO. Analys: Vi har i detta arbete analyserat vårt empiriska material utifrån idéhistorikern Ronny Ambjörnsson bok "Den skötsamme arbetaren" där vi sökt efter förklaringar till att dagens pensionärer söker sig till PRO och där finner många förutsättningar för livskvalitet. Resultat: Intervjuerna återspeglar pensionärernas värderingar och synsätt på hälsa, gemenskap och aktivitet samt PRO: s betydelse och påverkan på dem. Utifrån resultatet har vi beaktat pensionärernas livslopp och dess påverkan. Nyckelord: PRO, gemenskap, hälsa, aktivitet, pensionär, fritid}},
  author       = {{Bergvall, Jonas and Kvist, Anders}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Livskvalitet : en undersökning om PRO}},
  year         = {{2003}},
}