Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Nätverk i en delad stad

Persson, Per Ole (2003)
Sociology
Abstract (Swedish)
Malmö är en hårt segregerad stad. Mot bakgrund av en kvantitativ analys av Malmös sociala rum och en diskussion om integration och förändring, framhålls de viktigaste förutsättningarna för att ett positivt möte ska kunna skapa eller förändra nätverk mellan människor med olika etnisk bakgrund. Dessa förutsättningar samlas upp i begreppet associativ identitet; att via delade erfarenheter finna gemensamma beröringspunkter. Kooperativ hyresrättsförening analyseras sedan som en möjlig associativ identitet i området Möllevången. Uppsatsen har tillkommit i en pendlande rörelse mellan kvantitativ analys, intervjuer med personer med erfarenhet av integrationsfrågor och egna observationer. Det konstateras att kooperativa hyresrättsföreningar är en... (More)
Malmö är en hårt segregerad stad. Mot bakgrund av en kvantitativ analys av Malmös sociala rum och en diskussion om integration och förändring, framhålls de viktigaste förutsättningarna för att ett positivt möte ska kunna skapa eller förändra nätverk mellan människor med olika etnisk bakgrund. Dessa förutsättningar samlas upp i begreppet associativ identitet; att via delade erfarenheter finna gemensamma beröringspunkter. Kooperativ hyresrättsförening analyseras sedan som en möjlig associativ identitet i området Möllevången. Uppsatsen har tillkommit i en pendlande rörelse mellan kvantitativ analys, intervjuer med personer med erfarenhet av integrationsfrågor och egna observationer. Det konstateras att kooperativa hyresrättsföreningar är en genomförbar metod för att främja integration vid Möllevången och möjliggöra att området bibehåller sin roll som mångetnisk mötesplats i staden. Nyckelord: Malmö, etnicitet, segregation, integration, associativ identitet, nätverk, Möllevången (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Persson, Per Ole
supervisor
organization
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Sociology, Sociologi
language
Swedish
id
1355358
date added to LUP
2004-11-08 00:00:00
date last changed
2011-05-12 15:48:37
@misc{1355358,
  abstract     = {{Malmö är en hårt segregerad stad. Mot bakgrund av en kvantitativ analys av Malmös sociala rum och en diskussion om integration och förändring, framhålls de viktigaste förutsättningarna för att ett positivt möte ska kunna skapa eller förändra nätverk mellan människor med olika etnisk bakgrund. Dessa förutsättningar samlas upp i begreppet associativ identitet; att via delade erfarenheter finna gemensamma beröringspunkter. Kooperativ hyresrättsförening analyseras sedan som en möjlig associativ identitet i området Möllevången. Uppsatsen har tillkommit i en pendlande rörelse mellan kvantitativ analys, intervjuer med personer med erfarenhet av integrationsfrågor och egna observationer. Det konstateras att kooperativa hyresrättsföreningar är en genomförbar metod för att främja integration vid Möllevången och möjliggöra att området bibehåller sin roll som mångetnisk mötesplats i staden. Nyckelord: Malmö, etnicitet, segregation, integration, associativ identitet, nätverk, Möllevången}},
  author       = {{Persson, Per Ole}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Nätverk i en delad stad}},
  year         = {{2003}},
}