Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Interaktion : mellan klienter och social myndighet

Nilsson, Ulrika (2003)
Sociology
Abstract (Swedish)
Jag ämnar i denna uppsats att koncentrera mig på mötet mellan individ och social myndighet, i form av klientrelation med till exempel socialarbetare. Jag är intresserad av att se och försöka förstå en del av problematiken kring interaktion mellan människor i en specifik situation. Syftet med uppsatsen är att ur ett sociologiskt perspektiv försöka belysa en problematik som finns i mötet mellan individ och social myndighet. Jag vill i ett interaktionistiskt perspektiv försöka förstå vilka problem som existerar. Utifrån mina respondenters upplevelser som återges i intervjuer ämnar jag analysera det insamlade materialet och konkretisera följande syfte; Att försöka förstå relationen mellan klient och socialarbetare, med fokus utifrån ett... (More)
Jag ämnar i denna uppsats att koncentrera mig på mötet mellan individ och social myndighet, i form av klientrelation med till exempel socialarbetare. Jag är intresserad av att se och försöka förstå en del av problematiken kring interaktion mellan människor i en specifik situation. Syftet med uppsatsen är att ur ett sociologiskt perspektiv försöka belysa en problematik som finns i mötet mellan individ och social myndighet. Jag vill i ett interaktionistiskt perspektiv försöka förstå vilka problem som existerar. Utifrån mina respondenters upplevelser som återges i intervjuer ämnar jag analysera det insamlade materialet och konkretisera följande syfte; Att försöka förstå relationen mellan klient och socialarbetare, med fokus utifrån ett klientperspektiv. Ur ett interaktionistiskt perspektiv når jag en förståelse för denna relation. Jag anser mig kunna se att det existerar en anpassning av klienten till den sociala myndigheten som institution. En stämpling av klienten förekommer, samt att socialarbetaren har en inverkan på klientens "livsbana". Det framkommer att det finns en betydande interaktion med andra personer kring respondenterna, denna interaktion medför att klienten får vara "normal" i en så kallad onormal situation. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Nilsson, Ulrika
supervisor
organization
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Sociology, Sociologi
language
Swedish
id
1355505
date added to LUP
2004-11-08 00:00:00
date last changed
2011-05-12 15:48:37
@misc{1355505,
  abstract     = {{Jag ämnar i denna uppsats att koncentrera mig på mötet mellan individ och social myndighet, i form av klientrelation med till exempel socialarbetare. Jag är intresserad av att se och försöka förstå en del av problematiken kring interaktion mellan människor i en specifik situation. Syftet med uppsatsen är att ur ett sociologiskt perspektiv försöka belysa en problematik som finns i mötet mellan individ och social myndighet. Jag vill i ett interaktionistiskt perspektiv försöka förstå vilka problem som existerar. Utifrån mina respondenters upplevelser som återges i intervjuer ämnar jag analysera det insamlade materialet och konkretisera följande syfte; Att försöka förstå relationen mellan klient och socialarbetare, med fokus utifrån ett klientperspektiv. Ur ett interaktionistiskt perspektiv når jag en förståelse för denna relation. Jag anser mig kunna se att det existerar en anpassning av klienten till den sociala myndigheten som institution. En stämpling av klienten förekommer, samt att socialarbetaren har en inverkan på klientens "livsbana". Det framkommer att det finns en betydande interaktion med andra personer kring respondenterna, denna interaktion medför att klienten får vara "normal" i en så kallad onormal situation.}},
  author       = {{Nilsson, Ulrika}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Interaktion : mellan klienter och social myndighet}},
  year         = {{2003}},
}