Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Resor mellan vardagsvärldar: en studie i en vanlig människas vardag i tre socialavärldar

Hansson, Adam (2001)
Sociology
Abstract (Swedish)
I dagens postmoderna samhälle tar vi del av olika sociala världar till vardags. I olika sociala världar har man olika roller och status, och kommunikationen har olika form och innehåll. Därför bär man som person idag flera identiteter parallellt. Den relativa identiteten och pendlandet mellan olika världar innebär att vi idag framlever en oförankrad tillvaro i viss mening. Ändå tycks vi söka oss till den splittring och mångfald som detta leverne innebär. Ämnet för undersökningen bottnar i mina egna reflektioner och erfarenheter i det dagliga livet kring att man blir betraktad som, och känner sig som, olika personer i olika sammanhang och miljöer. I undersökningen har jag följt en "vanlig" man som till vardags rör sig i tre sociala världar,... (More)
I dagens postmoderna samhälle tar vi del av olika sociala världar till vardags. I olika sociala världar har man olika roller och status, och kommunikationen har olika form och innehåll. Därför bär man som person idag flera identiteter parallellt. Den relativa identiteten och pendlandet mellan olika världar innebär att vi idag framlever en oförankrad tillvaro i viss mening. Ändå tycks vi söka oss till den splittring och mångfald som detta leverne innebär. Ämnet för undersökningen bottnar i mina egna reflektioner och erfarenheter i det dagliga livet kring att man blir betraktad som, och känner sig som, olika personer i olika sammanhang och miljöer. I undersökningen har jag följt en "vanlig" man som till vardags rör sig i tre sociala världar, som småföretagare, som juridikstuderande, och som sportutövare. Undersökningspersonen har blivit studerad efter aspekterna roll, status, och kommunikation för att se hur dessa skiljer sig mellan de olika sociala världarna. Syftet för undersökningen är att fördjupa förståelsen av den (post-)moderna människans situation. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Hansson, Adam
supervisor
organization
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Sociology, Sociologi
language
Swedish
id
1355896
date added to LUP
2004-11-08 00:00:00
date last changed
2011-05-12 15:48:37
@misc{1355896,
  abstract     = {{I dagens postmoderna samhälle tar vi del av olika sociala världar till vardags. I olika sociala världar har man olika roller och status, och kommunikationen har olika form och innehåll. Därför bär man som person idag flera identiteter parallellt. Den relativa identiteten och pendlandet mellan olika världar innebär att vi idag framlever en oförankrad tillvaro i viss mening. Ändå tycks vi söka oss till den splittring och mångfald som detta leverne innebär. Ämnet för undersökningen bottnar i mina egna reflektioner och erfarenheter i det dagliga livet kring att man blir betraktad som, och känner sig som, olika personer i olika sammanhang och miljöer. I undersökningen har jag följt en "vanlig" man som till vardags rör sig i tre sociala världar, som småföretagare, som juridikstuderande, och som sportutövare. Undersökningspersonen har blivit studerad efter aspekterna roll, status, och kommunikation för att se hur dessa skiljer sig mellan de olika sociala världarna. Syftet för undersökningen är att fördjupa förståelsen av den (post-)moderna människans situation.}},
  author       = {{Hansson, Adam}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Resor mellan vardagsvärldar: en studie i en vanlig människas vardag i tre socialavärldar}},
  year         = {{2001}},
}