Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Tillgänglighet i den fysiska miljön i

Bogren, Katarina LU (2009) ATPK65 20091
Sustainable occupations and health in a life course perspective
Abstract (Swedish)
Medelåldern ökar i vårt samhälle vilket innebär att gruppen äldre blir större. Den svenska policyn är att människor ska kunna bo kvar hemma så länge som möjligt. För att detta ska vara möjligt krävs en tillgänglig miljö. Syftet med studien var att med bedömningsinstrumentet Housing Enabler undersöka hur tillgängligheten såg ut för två personprofiler, Beroende av gånghjälpmedel respektive Synnedsättning, med en medelålder på 85 år, vid nybyggda bostäder, i Malmö stad. Frågeställningarna var att undersöka hur tillgängligheten såg ut för de båda personprofilerna och vilka hinder som åstadkom otillgänglighet för de båda personprofilerna. Resultatet visade att området hade återkommande hinder som skapade olika problem beroende på personprofil.... (More)
Medelåldern ökar i vårt samhälle vilket innebär att gruppen äldre blir större. Den svenska policyn är att människor ska kunna bo kvar hemma så länge som möjligt. För att detta ska vara möjligt krävs en tillgänglig miljö. Syftet med studien var att med bedömningsinstrumentet Housing Enabler undersöka hur tillgängligheten såg ut för två personprofiler, Beroende av gånghjälpmedel respektive Synnedsättning, med en medelålder på 85 år, vid nybyggda bostäder, i Malmö stad. Frågeställningarna var att undersöka hur tillgängligheten såg ut för de båda personprofilerna och vilka hinder som åstadkom otillgänglighet för de båda personprofilerna. Resultatet visade att området hade återkommande hinder som skapade olika problem beroende på personprofil. För framtida forskning hade det varit intressant att undersöka den subjektiva användbarheten bland de boende i Flagghusområdet för att få deras syn på vilka miljöhinder som påverkar deras vardagliga aktiviteter i området. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Bogren, Katarina LU
supervisor
organization
alternative title
En studie av utomhusmiljö och entréer i Västra hamnen i Malmö stad
course
ATPK65 20091
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
arbetsterapi, äldre personer, Tillgänglighet, Housing Enabler, nybyggda bostäder
language
Swedish
id
1410926
date added to LUP
2009-05-28 14:41:00
date last changed
2015-12-14 13:21:57
@misc{1410926,
  abstract     = {{Medelåldern ökar i vårt samhälle vilket innebär att gruppen äldre blir större. Den svenska policyn är att människor ska kunna bo kvar hemma så länge som möjligt. För att detta ska vara möjligt krävs en tillgänglig miljö. Syftet med studien var att med bedömningsinstrumentet Housing Enabler undersöka hur tillgängligheten såg ut för två personprofiler, Beroende av gånghjälpmedel respektive Synnedsättning, med en medelålder på 85 år, vid nybyggda bostäder, i Malmö stad. Frågeställningarna var att undersöka hur tillgängligheten såg ut för de båda personprofilerna och vilka hinder som åstadkom otillgänglighet för de båda personprofilerna. Resultatet visade att området hade återkommande hinder som skapade olika problem beroende på personprofil. För framtida forskning hade det varit intressant att undersöka den subjektiva användbarheten bland de boende i Flagghusområdet för att få deras syn på vilka miljöhinder som påverkar deras vardagliga aktiviteter i området.}},
  author       = {{Bogren, Katarina}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Tillgänglighet i den fysiska miljön i}},
  year         = {{2009}},
}