Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Kvalitativ nytta av samarbetsfunktionerna i Microsoft Office Sharepoint Server 2007

Olsson, Jesper and Ilros, Timea (2010)
Department of Informatics
Abstract (Swedish)
Begreppet Web 2.0 har sedan år 2004 revolutionerat användningen av Internet. Idag används Internet till mer än bara att hämta information. Internet har blivit ett nytt sätt att samarbeta på, genom exempelvis bloggar, wiki och andra Web 2.0 tekniker. Denna nya form av samarbete, mass-samarbete har även fått genomslagskraft i arbetslivet och alltfler företag använder sig av Web 2.0 tekniker för att samarbeta och sprida information på. Alltfler IT-lösningar inkorporerar den nya formen av samarbete, däribland Microsoft Office SharePoint Server 2007 (MOSS 2007) som levererar Web 2.0 tekniker out of the box. Vi har valt att undersöka vilken grad av kvalitativ, icke-ekonomisk, nytta samarbetsfunktionerna i MOSS 2007 faktiskt genererar. Detta har... (More)
Begreppet Web 2.0 har sedan år 2004 revolutionerat användningen av Internet. Idag används Internet till mer än bara att hämta information. Internet har blivit ett nytt sätt att samarbeta på, genom exempelvis bloggar, wiki och andra Web 2.0 tekniker. Denna nya form av samarbete, mass-samarbete har även fått genomslagskraft i arbetslivet och alltfler företag använder sig av Web 2.0 tekniker för att samarbeta och sprida information på. Alltfler IT-lösningar inkorporerar den nya formen av samarbete, däribland Microsoft Office SharePoint Server 2007 (MOSS 2007) som levererar Web 2.0 tekniker out of the box. Vi har valt att undersöka vilken grad av kvalitativ, icke-ekonomisk, nytta samarbetsfunktionerna i MOSS 2007 faktiskt genererar. Detta har möjliggjorts genom ett eget utvecklat ramverk som är baserad på teoretiska utgångspunkter kring nytta och samarbete. Ramverket har tillämpats genom utformning av en enkätundersökning som har skickats ut till organisationer som har investerat i MOSS 2007. Resultatet från enkätundersökningen visar att de funktioner i MOSS 2007 som genererar högst grad av kvalitativ nytta är biblioteksmallar, dokumentarbetsyta, diskussionstavlor, listmallar och att hantera projekt. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Olsson, Jesper and Ilros, Timea
supervisor
organization
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
samarbete, Web 2.0, MOSS 2007, kvalitativ nytta, nyttomätning, Informatics, systems theory, Informatik, systemteori
language
Swedish
id
1546043
date added to LUP
2010-02-12 00:00:00
date last changed
2010-08-03 10:53:03
@misc{1546043,
  abstract     = {{Begreppet Web 2.0 har sedan år 2004 revolutionerat användningen av Internet. Idag används Internet till mer än bara att hämta information. Internet har blivit ett nytt sätt att samarbeta på, genom exempelvis bloggar, wiki och andra Web 2.0 tekniker. Denna nya form av samarbete, mass-samarbete har även fått genomslagskraft i arbetslivet och alltfler företag använder sig av Web 2.0 tekniker för att samarbeta och sprida information på. Alltfler IT-lösningar inkorporerar den nya formen av samarbete, däribland Microsoft Office SharePoint Server 2007 (MOSS 2007) som levererar Web 2.0 tekniker out of the box. Vi har valt att undersöka vilken grad av kvalitativ, icke-ekonomisk, nytta samarbetsfunktionerna i MOSS 2007 faktiskt genererar. Detta har möjliggjorts genom ett eget utvecklat ramverk som är baserad på teoretiska utgångspunkter kring nytta och samarbete. Ramverket har tillämpats genom utformning av en enkätundersökning som har skickats ut till organisationer som har investerat i MOSS 2007. Resultatet från enkätundersökningen visar att de funktioner i MOSS 2007 som genererar högst grad av kvalitativ nytta är biblioteksmallar, dokumentarbetsyta, diskussionstavlor, listmallar och att hantera projekt.}},
  author       = {{Olsson, Jesper and Ilros, Timea}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Kvalitativ nytta av samarbetsfunktionerna i Microsoft Office Sharepoint Server 2007}},
  year         = {{2010}},
}