Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Equity joint venture kontrakt i Kina

Engman, Johan (2004)
Department of Law
Abstract
Kina är en ett land med en stark ekonomisk tillväxt och har under senare år attraherat en stor mängd utländskt kapital, mycket av kapitalet har tillförts s.k. equity joint ventures, samriskföretag mellan utländska och kinesiska företag. Denna uppsats behandlar just hur utländska företag bör strukturera och förhandla fram equity joint venture samarbeten i Kina med en eller flera kinesiska parter. Arbetet behandlar både ''mjuka'' frågeställningar som kulturella aspekter och förhandlingsteknik, och mer juridiska som förberedande avtal och utformande av joint ventureavtal. Tyngdpunkten ligger på förhandling och utformande av joint venture avtal, med en detaljerade och praktikerinriktad genomgång av det kinesiska standardkontraktet.... (More)
Kina är en ett land med en stark ekonomisk tillväxt och har under senare år attraherat en stor mängd utländskt kapital, mycket av kapitalet har tillförts s.k. equity joint ventures, samriskföretag mellan utländska och kinesiska företag. Denna uppsats behandlar just hur utländska företag bör strukturera och förhandla fram equity joint venture samarbeten i Kina med en eller flera kinesiska parter. Arbetet behandlar både ''mjuka'' frågeställningar som kulturella aspekter och förhandlingsteknik, och mer juridiska som förberedande avtal och utformande av joint ventureavtal. Tyngdpunkten ligger på förhandling och utformande av joint venture avtal, med en detaljerade och praktikerinriktad genomgång av det kinesiska standardkontraktet. Synpunkterna på hur kontraktet bör utformas grundas på erfarenheter av tidigare förhandlingar i Kina i allmänhet och joint venture avtal i synnerhet. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Engman, Johan
supervisor
organization
year
type
H3 - Professional qualifications (4 Years - )
subject
keywords
Komparativ rätt
language
Swedish
id
1557202
date added to LUP
2010-03-08 15:55:20
date last changed
2010-03-08 15:55:20
@misc{1557202,
  abstract     = {{Kina är en ett land med en stark ekonomisk tillväxt och har under senare år attraherat en stor mängd utländskt kapital, mycket av kapitalet har tillförts s.k. equity joint ventures, samriskföretag mellan utländska och kinesiska företag. Denna uppsats behandlar just hur utländska företag bör strukturera och förhandla fram equity joint venture samarbeten i Kina med en eller flera kinesiska parter. Arbetet behandlar både ''mjuka'' frågeställningar som kulturella aspekter och förhandlingsteknik, och mer juridiska som förberedande avtal och utformande av joint ventureavtal. Tyngdpunkten ligger på förhandling och utformande av joint venture avtal, med en detaljerade och praktikerinriktad genomgång av det kinesiska standardkontraktet. Synpunkterna på hur kontraktet bör utformas grundas på erfarenheter av tidigare förhandlingar i Kina i allmänhet och joint venture avtal i synnerhet.}},
  author       = {{Engman, Johan}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Equity joint venture kontrakt i Kina}},
  year         = {{2004}},
}