Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

BESKATTNING AV IDROTTSFÖRENINGARS VERKSAMHET, BEDRIVEN I ELLER UTANFÖR FÖRENINGEN

Sörås, Jakob (2006)
Department of Law
Abstract
Den 10 november 2000 meddelade Regeringsrätten den s.k. Helsingborgsdomen. Denna innebar i korthet att verksamhet bedriven utanför en förening inte skall tillgodogöras den generösa beskattningen som kan gälla verksamhet bedriven inom en förening. I uppsatsen kommer i stora drag att redogöras för gällande rätt och de alternativa sätt som finns att bedriva verksamheter utanför den ideella föreningen liksom olika intäktskällor eller finansieringssätt samt vilken effekt Helsingborgsdomen har fått för Sveriges idrottsföreningar. Utifrån uppsatsen dras slutsatsen att Helsingborgsdomen, som torde vila på laglig grund, har fått negativa effekter på idrottsrörelsen och idrottsföreningar i Sverige men att dessa negativa effekter kan undvikas. Hur... (More)
Den 10 november 2000 meddelade Regeringsrätten den s.k. Helsingborgsdomen. Denna innebar i korthet att verksamhet bedriven utanför en förening inte skall tillgodogöras den generösa beskattningen som kan gälla verksamhet bedriven inom en förening. I uppsatsen kommer i stora drag att redogöras för gällande rätt och de alternativa sätt som finns att bedriva verksamheter utanför den ideella föreningen liksom olika intäktskällor eller finansieringssätt samt vilken effekt Helsingborgsdomen har fått för Sveriges idrottsföreningar. Utifrån uppsatsen dras slutsatsen att Helsingborgsdomen, som torde vila på laglig grund, har fått negativa effekter på idrottsrörelsen och idrottsföreningar i Sverige men att dessa negativa effekter kan undvikas. Hur sådant undvikande kan ske, bör idrottsrörelsen informeras om. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Sörås, Jakob
supervisor
organization
year
type
H3 - Professional qualifications (4 Years - )
subject
keywords
Skatterätt
language
Swedish
id
1562474
date added to LUP
2010-03-08 15:55:30
date last changed
2010-03-08 15:55:30
@misc{1562474,
  abstract     = {{Den 10 november 2000 meddelade Regeringsrätten den s.k. Helsingborgsdomen. Denna innebar i korthet att verksamhet bedriven utanför en förening inte skall tillgodogöras den generösa beskattningen som kan gälla verksamhet bedriven inom en förening. I uppsatsen kommer i stora drag att redogöras för gällande rätt och de alternativa sätt som finns att bedriva verksamheter utanför den ideella föreningen liksom olika intäktskällor eller finansieringssätt samt vilken effekt Helsingborgsdomen har fått för Sveriges idrottsföreningar. Utifrån uppsatsen dras slutsatsen att Helsingborgsdomen, som torde vila på laglig grund, har fått negativa effekter på idrottsrörelsen och idrottsföreningar i Sverige men att dessa negativa effekter kan undvikas. Hur sådant undvikande kan ske, bör idrottsrörelsen informeras om.}},
  author       = {{Sörås, Jakob}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{BESKATTNING AV IDROTTSFÖRENINGARS VERKSAMHET, BEDRIVEN I ELLER UTANFÖR FÖRENINGEN}},
  year         = {{2006}},
}