Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Teknisk analys - En studie av index och enskilda aktier med dubbla löpande medelvärden

De Man Lapidoth, David and Förander, Erik (2005)
Department of Economics
Abstract (Swedish)
Denna uppsats har till syfte att undersöka huruvida det, med hjälp av teknisk analys, föreligger större möjlighet att skapa lönsamma handelsstrategier för index än för enskilda aktier. Vi kommer även att belysa hur god avkastning sådana strategier kan generera i förhållande till en jämförelsestrategi där man köper och håller tillgången under hela perioden. Handelsstrategier baserade på dubbla löpande medelvärden skapas och tillämpas på 24 enskilda aktier och två index under en tidsperiod på knappt 5 år. Studien antyder att förtjänstmöjligheterna är högre för index. Resultatet visar inte på statistiskt signifikant överavkastning i någon högre utsträckning, varken för enskilda aktier eller index, däremot kan ekonomiskt signifikant lönsamhet... (More)
Denna uppsats har till syfte att undersöka huruvida det, med hjälp av teknisk analys, föreligger större möjlighet att skapa lönsamma handelsstrategier för index än för enskilda aktier. Vi kommer även att belysa hur god avkastning sådana strategier kan generera i förhållande till en jämförelsestrategi där man köper och håller tillgången under hela perioden. Handelsstrategier baserade på dubbla löpande medelvärden skapas och tillämpas på 24 enskilda aktier och två index under en tidsperiod på knappt 5 år. Studien antyder att förtjänstmöjligheterna är högre för index. Resultatet visar inte på statistiskt signifikant överavkastning i någon högre utsträckning, varken för enskilda aktier eller index, däremot kan ekonomiskt signifikant lönsamhet påvisas för index. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
@misc{1644242,
  abstract     = {{Denna uppsats har till syfte att undersöka huruvida det, med hjälp av teknisk analys, föreligger större möjlighet att skapa lönsamma handelsstrategier för index än för enskilda aktier. Vi kommer även att belysa hur god avkastning sådana strategier kan generera i förhållande till en jämförelsestrategi där man köper och håller tillgången under hela perioden. Handelsstrategier baserade på dubbla löpande medelvärden skapas och tillämpas på 24 enskilda aktier och två index under en tidsperiod på knappt 5 år. Studien antyder att förtjänstmöjligheterna är högre för index. Resultatet visar inte på statistiskt signifikant överavkastning i någon högre utsträckning, varken för enskilda aktier eller index, däremot kan ekonomiskt signifikant lönsamhet påvisas för index.}},
  author       = {{De Man Lapidoth, David and Förander, Erik}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Teknisk analys - En studie av index och enskilda aktier med dubbla löpande medelvärden}},
  year         = {{2005}},
}