Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Gemenskapen i ett segregerat välfärdssamhälle - en studie av en kommunal mötesplats i Malmö

Carstein, Arjumand (2010)
Social Anthropology
Abstract (Swedish)
Den här uppsatsen är en fallstudie av ett kommunalt initierat projekt som går ut på att erbjuda möjligheter till generationsöverskridande möten i ett socialt utsatt bostadsområde i Malmö. Jag har studerat ett initiativ där kommunen tillsammans med Malmös största fastighetsbolag, MKB, vill skapa en mötesplats som är tänkt att fungera ur ett gräsrotsperspektiv. Genom att redogöra för bakomliggande samhällsförändringar samt policies kring kommunala mötesplatser, vill jag genom mitt fältarbete påvisa hur projektet ”Gemenskapen” fungerar i praktiken och hur samverkan ser ut, dels mellan de olika aktörerna och dels mellan aktör och struktur. Jag kommer bl a fram till att både initiativtagarna och målgrupperna har olika intressen. Det finns ingen... (More)
Den här uppsatsen är en fallstudie av ett kommunalt initierat projekt som går ut på att erbjuda möjligheter till generationsöverskridande möten i ett socialt utsatt bostadsområde i Malmö. Jag har studerat ett initiativ där kommunen tillsammans med Malmös största fastighetsbolag, MKB, vill skapa en mötesplats som är tänkt att fungera ur ett gräsrotsperspektiv. Genom att redogöra för bakomliggande samhällsförändringar samt policies kring kommunala mötesplatser, vill jag genom mitt fältarbete påvisa hur projektet ”Gemenskapen” fungerar i praktiken och hur samverkan ser ut, dels mellan de olika aktörerna och dels mellan aktör och struktur. Jag kommer bl a fram till att både initiativtagarna och målgrupperna har olika intressen. Det finns ingen efterfrågan för just en generationsöverskridande mötesplats och kommunen kan knappast forcera fram gemenskap och lösa befintlig social problematik (segregation och otrygget) genom en resurssnål och toppstyrd insats av detta slag. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Carstein, Arjumand
supervisor
organization
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
aktör, struktur, mötesplats, generationsöverskridande, policy, gemenskap
language
Swedish
id
1768611
date added to LUP
2011-01-24 09:15:08
date last changed
2011-01-24 09:15:08
@misc{1768611,
  abstract     = {{Den här uppsatsen är en fallstudie av ett kommunalt initierat projekt som går ut på att erbjuda möjligheter till generationsöverskridande möten i ett socialt utsatt bostadsområde i Malmö. Jag har studerat ett initiativ där kommunen tillsammans med Malmös största fastighetsbolag, MKB, vill skapa en mötesplats som är tänkt att fungera ur ett gräsrotsperspektiv. Genom att redogöra för bakomliggande samhällsförändringar samt policies kring kommunala mötesplatser, vill jag genom mitt fältarbete påvisa hur projektet ”Gemenskapen” fungerar i praktiken och hur samverkan ser ut, dels mellan de olika aktörerna och dels mellan aktör och struktur. Jag kommer bl a fram till att både initiativtagarna och målgrupperna har olika intressen. Det finns ingen efterfrågan för just en generationsöverskridande mötesplats och kommunen kan knappast forcera fram gemenskap och lösa befintlig social problematik (segregation och otrygget) genom en resurssnål och toppstyrd insats av detta slag.}},
  author       = {{Carstein, Arjumand}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Gemenskapen i ett segregerat välfärdssamhälle - en studie av en kommunal mötesplats i Malmö}},
  year         = {{2010}},
}