Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Optimering av tjänsteföretag / En mobil lösning för processhantering

Omar Ismail, Avan (2011)
Computer Science and Engineering (BSc)
Abstract (Swedish)
Sammanfattning Användningen av mobila lösningar ökar kontinuerligt på stora såväl som små företag inom olika branscher. Mobila lösningar används inte bara som kommunikationsredskap utan har flera andra funktioner som möjliggör trådlös datakommunikation mellan två parter eller mer, uppkoppling till internet och användning av dess tjänster samt möjligheter att kunna få fordons positionering i realtid. Dessa funktioner är t ex. WLAN, Bluetooth och GPS- mottagare som gäller speciellt inom områden som exempelvis leverans, lagerhantering, uppdragsrapportering och navigering. Hr Björkmans Entrémattor AB är ett serviceföretag som vill optimera sin verksamhet genom att införa ett mobilt stöd till sina chaufförer för att de ska kunna utföra... (More)
Sammanfattning Användningen av mobila lösningar ökar kontinuerligt på stora såväl som små företag inom olika branscher. Mobila lösningar används inte bara som kommunikationsredskap utan har flera andra funktioner som möjliggör trådlös datakommunikation mellan två parter eller mer, uppkoppling till internet och användning av dess tjänster samt möjligheter att kunna få fordons positionering i realtid. Dessa funktioner är t ex. WLAN, Bluetooth och GPS- mottagare som gäller speciellt inom områden som exempelvis leverans, lagerhantering, uppdragsrapportering och navigering. Hr Björkmans Entrémattor AB är ett serviceföretag som vill optimera sin verksamhet genom att införa ett mobilt stöd till sina chaufförer för att de ska kunna utföra arbetsorder på ett mer miljövänligt sätt än de gör idag då alla order levereras i pappersformat. Med en mobil lösning minskar det administrativa arbetet, servicen till kunderna utökas, lagerhanteringen optimeras och kontrollen över verksamheten ökar. Detta bidrar till att företaget behåller sin konkurrenskraft på den globala marknaden. Examensarbetet är uppdelat i två delar. I den första delen identifieras och analyseras samtliga krav som ställs på den framtida mobila lösningen av de anställda på Hr Björkmans Entrémattors AB. Dessa krav sammanställs sedan i en kravspecifikation. I den andra delen genomförs en studie av den tekniska marknaden baserad på kravspecifikationen . Resultatet ska ge riktlinjer för den optimala mobila lösningen för Hr Björkmans Entrémattor AB och fungera som underlag för företagets val av vilken teknisk lösning de ska satsa på i framtiden. Examensarbetet resulterade i en färdig kravspecifikation med samtliga krav som ställs på den framtida mobila lösningen ur de anställdas på Hr Björkmans Entrémattor AB perspektiv, samt två alternativa förslag på tekniska enheter hämtade från den marknadsundersökning som grundades på kravspecifikationen. Dessa två alternativ förslagna ansåg vara mest lämpliga för företag med personal som jobbar ut på fältet och erbjuder servicetjänster till sina kunder, dvs. resultatet av detta examensarbete är: •En färdig kravspecifikation på den framtida mobila lösnigen. •2 alternativ förslag på tekniska enheter. Nyckelord: Kravspecifikation, den framtida mobila lösningen, teknisk analys, marknadsundersökning, Hr Björkmans Entrémattor AB. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Omar Ismail, Avan
organization
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
kravspecifikation, den framtida mobila lösningen, teknisk analys, marknadsundersökningen, hr björkmans entremattor ab
language
Swedish
id
1976754
date added to LUP
2011-06-11 00:00:00
date last changed
2018-10-18 10:15:42
@misc{1976754,
  abstract     = {{Sammanfattning Användningen av mobila lösningar ökar kontinuerligt på stora såväl som små företag inom olika branscher. Mobila lösningar används inte bara som kommunikationsredskap utan har flera andra funktioner som möjliggör trådlös datakommunikation mellan två parter eller mer, uppkoppling till internet och användning av dess tjänster samt möjligheter att kunna få fordons positionering i realtid. Dessa funktioner är t ex. WLAN, Bluetooth och GPS- mottagare som gäller speciellt inom områden som exempelvis leverans, lagerhantering, uppdragsrapportering och navigering. Hr Björkmans Entrémattor AB är ett serviceföretag som vill optimera sin verksamhet genom att införa ett mobilt stöd till sina chaufförer för att de ska kunna utföra arbetsorder på ett mer miljövänligt sätt än de gör idag då alla order levereras i pappersformat. Med en mobil lösning minskar det administrativa arbetet, servicen till kunderna utökas, lagerhanteringen optimeras och kontrollen över verksamheten ökar. Detta bidrar till att företaget behåller sin konkurrenskraft på den globala marknaden. Examensarbetet är uppdelat i två delar. I den första delen identifieras och analyseras samtliga krav som ställs på den framtida mobila lösningen av de anställda på Hr Björkmans Entrémattors AB. Dessa krav sammanställs sedan i en kravspecifikation. I den andra delen genomförs en studie av den tekniska marknaden baserad på kravspecifikationen . Resultatet ska ge riktlinjer för den optimala mobila lösningen för Hr Björkmans Entrémattor AB och fungera som underlag för företagets val av vilken teknisk lösning de ska satsa på i framtiden. Examensarbetet resulterade i en färdig kravspecifikation med samtliga krav som ställs på den framtida mobila lösningen ur de anställdas på Hr Björkmans Entrémattor AB perspektiv, samt två alternativa förslag på tekniska enheter hämtade från den marknadsundersökning som grundades på kravspecifikationen. Dessa två alternativ förslagna ansåg vara mest lämpliga för företag med personal som jobbar ut på fältet och erbjuder servicetjänster till sina kunder, dvs. resultatet av detta examensarbete är: •En färdig kravspecifikation på den framtida mobila lösnigen. •2 alternativ förslag på tekniska enheter. Nyckelord: Kravspecifikation, den framtida mobila lösningen, teknisk analys, marknadsundersökning, Hr Björkmans Entrémattor AB.}},
  author       = {{Omar Ismail, Avan}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Optimering av tjänsteföretag / En mobil lösning för processhantering}},
  year         = {{2011}},
}