Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Svensk media - Politisk ideologi i vardagen

Mesch, Pernilla LU and Malm, Isak LU (2012) FKVA21 20112
Department of Political Science
Abstract (Swedish)
Denna uppsats behandlar diskursen kring vilken roll svenska tidningars politiska ideologi spelar i samband med att de publicerar nyhetsartiklar. Studiens metod utgörs, till största del, av en lingvistisk textanalys på Aftonbladets, Sydsvenskans, Helsingborgs Dagblads och Svenska Dagbladets tryckta artiklar får den 23 juli 2011. Studien behandlar dock endast de artiklar som berör händelserna i Oslo och på Utöya dagen innan. Studien visar att det finns skillnader i hur de olika tidningarna skildrar dåden. Den visar även att det, i varierande grad, finns politiska undertoner i de olika tidningarna. Den fastslår dock inte att det är den politiska ideologin skapar skillnaden utan belyser bara att en del av skillnaden är de politiska... (More)
Denna uppsats behandlar diskursen kring vilken roll svenska tidningars politiska ideologi spelar i samband med att de publicerar nyhetsartiklar. Studiens metod utgörs, till största del, av en lingvistisk textanalys på Aftonbladets, Sydsvenskans, Helsingborgs Dagblads och Svenska Dagbladets tryckta artiklar får den 23 juli 2011. Studien behandlar dock endast de artiklar som berör händelserna i Oslo och på Utöya dagen innan. Studien visar att det finns skillnader i hur de olika tidningarna skildrar dåden. Den visar även att det, i varierande grad, finns politiska undertoner i de olika tidningarna. Den fastslår dock inte att det är den politiska ideologin skapar skillnaden utan belyser bara att en del av skillnaden är de politiska undertonerna. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Mesch, Pernilla LU and Malm, Isak LU
supervisor
organization
course
FKVA21 20112
year
type
L2 - 2nd term paper (old degree order)
subject
keywords
Media, ideologi, tidningar, politiskfärg och Utöya
language
Swedish
id
2277416
date added to LUP
2012-02-17 10:06:45
date last changed
2012-02-17 10:06:45
@misc{2277416,
  abstract     = {{Denna uppsats behandlar diskursen kring vilken roll svenska tidningars politiska ideologi spelar i samband med att de publicerar nyhetsartiklar. Studiens metod utgörs, till största del, av en lingvistisk textanalys på Aftonbladets, Sydsvenskans, Helsingborgs Dagblads och Svenska Dagbladets tryckta artiklar får den 23 juli 2011. Studien behandlar dock endast de artiklar som berör händelserna i Oslo och på Utöya dagen innan. Studien visar att det finns skillnader i hur de olika tidningarna skildrar dåden. Den visar även att det, i varierande grad, finns politiska undertoner i de olika tidningarna. Den fastslår dock inte att det är den politiska ideologin skapar skillnaden utan belyser bara att en del av skillnaden är de politiska undertonerna.}},
  author       = {{Mesch, Pernilla and Malm, Isak}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Svensk media - Politisk ideologi i vardagen}},
  year         = {{2012}},
}