Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Föreställningar om Rättvisa i Argentina : En jämförelse mellan CONADEP och Mödrarna på Plaza de mayo utifrån transitional justice

Henricson, Karolina LU (2012) MRSK30 20102
Human Rights Studies
Abstract (Swedish)
Denna uppsats är en studie av den nationellt statligt implementerade föreställningen om rättvisa, CONADEP, och en mer offerbaserad föreställning om rättvisa, Mödrarna på Plaza de Mayo, såsom de formulerades kring den sista militärdiktaturen (1976-1983) i Argentina.
Uppsatsen är uppbyggd runt transitional justice eftersom det idag anses vara den primära teorin som stater använder sig av för att implementera rättvisa. Analysen bygger på en komparativ studie av CONADEP och Mödrarna på Plaza de Mayos föreställningar om rättvisa som jämförs utifrån transitional justice. Uppsatsens slutsatser är att det är möjligt att förklara både CONADEP och Mödrarna på Plaza de Mayos föreställningar om rättvisa utifrån transitional justice. Mödrarnas... (More)
Denna uppsats är en studie av den nationellt statligt implementerade föreställningen om rättvisa, CONADEP, och en mer offerbaserad föreställning om rättvisa, Mödrarna på Plaza de Mayo, såsom de formulerades kring den sista militärdiktaturen (1976-1983) i Argentina.
Uppsatsen är uppbyggd runt transitional justice eftersom det idag anses vara den primära teorin som stater använder sig av för att implementera rättvisa. Analysen bygger på en komparativ studie av CONADEP och Mödrarna på Plaza de Mayos föreställningar om rättvisa som jämförs utifrån transitional justice. Uppsatsens slutsatser är att det är möjligt att förklara både CONADEP och Mödrarna på Plaza de Mayos föreställningar om rättvisa utifrån transitional justice. Mödrarnas föreställning är mer baserad på rättvisa än CONADEPs. CONADEP förespråkar ett närmande där det är centralt att implementera rättvisa men man fokuserar också på implementerandet av mekanismer som samtidigt underlättar för den politiska övergången. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Henricson, Karolina LU
supervisor
organization
course
MRSK30 20102
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Human rights, Mänskliga rättigheter
language
Swedish
id
2277459
date added to LUP
2012-05-29 10:43:09
date last changed
2014-09-04 08:27:53
@misc{2277459,
  abstract     = {{Denna uppsats är en studie av den nationellt statligt implementerade föreställningen om rättvisa, CONADEP, och en mer offerbaserad föreställning om rättvisa, Mödrarna på Plaza de Mayo, såsom de formulerades kring den sista militärdiktaturen (1976-1983) i Argentina. 
 Uppsatsen är uppbyggd runt transitional justice eftersom det idag anses vara den primära teorin som stater använder sig av för att implementera rättvisa. Analysen bygger på en komparativ studie av CONADEP och Mödrarna på Plaza de Mayos föreställningar om rättvisa som jämförs utifrån transitional justice. Uppsatsens slutsatser är att det är möjligt att förklara både CONADEP och Mödrarna på Plaza de Mayos föreställningar om rättvisa utifrån transitional justice. Mödrarnas föreställning är mer baserad på rättvisa än CONADEPs. CONADEP förespråkar ett närmande där det är centralt att implementera rättvisa men man fokuserar också på implementerandet av mekanismer som samtidigt underlättar för den politiska övergången.}},
  author       = {{Henricson, Karolina}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Föreställningar om Rättvisa i Argentina : En jämförelse mellan CONADEP och Mödrarna på Plaza de mayo utifrån transitional justice}},
  year         = {{2012}},
}