Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Faktorer som påverkar individens beslut att söka hjälp vid akut hjärtinfarkt

Hellström, Catarina (1999)
Department of Health Sciences
Abstract
När en människa drabbas av akut hjärtinfarkt kan symtomen vara påtagliga eller diffusa, dessutom reagerar man på olika sätt, och dessa reaktioner kan då bidraga till att man inte söker vård i tid vilket kan leda till för tidig död. Syftet med studien har varit att ta reda på vilka orsaker och faktorer som bidrar med försening till sjukhus samt eventuella könsskillnader vid symtom på hjärtinfarkt. Arbetet har genomförts i form av en litteraturstudie på 10p där tio vetenskapligt granskade artiklar utgjort underlaget. Artiklarna visade på att personer ofta är omedvetna om att de symtom som uppträder kan vara symtom på en hjärtinfarkt. Mer kunskap behövs i samhället, vad gäller symtom på hjärtinfarkt och vikten av att ta sig till sjukhus... (More)
När en människa drabbas av akut hjärtinfarkt kan symtomen vara påtagliga eller diffusa, dessutom reagerar man på olika sätt, och dessa reaktioner kan då bidraga till att man inte söker vård i tid vilket kan leda till för tidig död. Syftet med studien har varit att ta reda på vilka orsaker och faktorer som bidrar med försening till sjukhus samt eventuella könsskillnader vid symtom på hjärtinfarkt. Arbetet har genomförts i form av en litteraturstudie på 10p där tio vetenskapligt granskade artiklar utgjort underlaget. Artiklarna visade på att personer ofta är omedvetna om att de symtom som uppträder kan vara symtom på en hjärtinfarkt. Mer kunskap behövs i samhället, vad gäller symtom på hjärtinfarkt och vikten av att ta sig till sjukhus inom rimlig tid. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Hellström, Catarina
supervisor
organization
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
hjärtinfarkt, symtom, orsaker, faktorer, könsskillnader
language
Swedish
id
2525080
date added to LUP
2012-05-04 14:25:29
date last changed
2015-12-14 13:21:11
@misc{2525080,
  abstract     = {{När en människa drabbas av akut hjärtinfarkt kan symtomen vara påtagliga eller diffusa, dessutom reagerar man  på olika sätt, och dessa reaktioner kan då bidraga till att man inte söker vård i tid vilket kan leda till för tidig död. Syftet med studien har  varit att ta reda på vilka orsaker och faktorer som bidrar med försening till sjukhus samt eventuella könsskillnader vid symtom på hjärtinfarkt. Arbetet har genomförts i form av en litteraturstudie på 10p där tio vetenskapligt granskade artiklar utgjort underlaget. Artiklarna visade på att personer ofta är omedvetna om att de symtom som uppträder kan vara symtom på en hjärtinfarkt. Mer kunskap behövs i samhället, vad gäller symtom på hjärtinfarkt och vikten av att ta sig till sjukhus inom rimlig tid.}},
  author       = {{Hellström, Catarina}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Faktorer som påverkar individens beslut att söka hjälp vid akut hjärtinfarkt}},
  year         = {{1999}},
}