Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Förlossningsställningens betydelse för uppkomst och utbredning av spontana bristningar

Andersson, Cecilia (1999)
Department of Health Sciences
Abstract
Växande kunskap om de konsekvenser spontana bristningari samband med förlossning kan få, över kortare eller längre tid, samt den allmänna osäkerhet som råder kringhur man bäst skyddar mot spontana bristningar föranleddedenna litteraturstudie. Syftet var att utreda huruvidaförlossningsställningen har någon betydelse för uppkomstoch utbredning av spontana bristningar, samt vilken ställning som i så fall har en skyddande effekt. Utifrån detta syfte granskades sex vetenskapliga artiklar. Fleraav författarna redovisade att förlossningsställningen kunde ha betydelse, men resultatet pekade inte entydigt på att en viss ställning var särskilt skyddande. Samverkansfaktorerna var flera och det visade sig svårtatt ur denna komplexitet lyfta fram... (More)
Växande kunskap om de konsekvenser spontana bristningari samband med förlossning kan få, över kortare eller längre tid, samt den allmänna osäkerhet som råder kringhur man bäst skyddar mot spontana bristningar föranleddedenna litteraturstudie. Syftet var att utreda huruvidaförlossningsställningen har någon betydelse för uppkomstoch utbredning av spontana bristningar, samt vilken ställning som i så fall har en skyddande effekt. Utifrån detta syfte granskades sex vetenskapliga artiklar. Fleraav författarna redovisade att förlossningsställningen kunde ha betydelse, men resultatet pekade inte entydigt på att en viss ställning var särskilt skyddande. Samverkansfaktorerna var flera och det visade sig svårtatt ur denna komplexitet lyfta fram förlossningsställningens betydelse för spontana bristningars uppkomst och utbredning. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Andersson, Cecilia
supervisor
organization
alternative title
En litteraturstudie.
year
type
L2 - 2nd term paper (old degree order)
subject
keywords
förlossningsställning, spontan bristning
language
Swedish
id
2525628
date added to LUP
2012-05-04 14:25:30
date last changed
2015-12-14 13:21:12
@misc{2525628,
  abstract     = {{Växande kunskap om de konsekvenser spontana bristningari samband med förlossning kan få, över kortare eller längre tid, samt den allmänna osäkerhet som råder kringhur man bäst skyddar mot spontana bristningar föranleddedenna litteraturstudie. Syftet var att utreda huruvidaförlossningsställningen har någon betydelse för uppkomstoch utbredning av spontana bristningar, samt vilken ställning som i så fall har en skyddande effekt. Utifrån detta syfte granskades sex vetenskapliga artiklar. Fleraav författarna redovisade att förlossningsställningen kunde ha betydelse, men resultatet pekade inte entydigt på att en viss ställning var särskilt skyddande. Samverkansfaktorerna var flera och det visade sig svårtatt ur denna komplexitet lyfta fram förlossningsställningens betydelse för spontana bristningars uppkomst och utbredning.}},
  author       = {{Andersson, Cecilia}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Förlossningsställningens betydelse för uppkomst och utbredning av spontana bristningar}},
  year         = {{1999}},
}