Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Bemötande vid röntgenundersökning av höftled

Adamczyk, Margareta (1999)
Department of Health Sciences
Abstract
Beräknad tid för en röntgenundersökning av höftled är från fem till fyrtio minuter beroende på vilket tillstånd patienten befinner sig i. På kort tid skall patienten känna förtroende för röntgensjuksköterskan och en omvårdnadsrelation skall inledas. Syftet med studien var att jämföra uppfattningar mellan patienter och röntgensjuksköterskor om vad ett optimalt möte dem emellan kan vara. Patienter och röntgensjuksköterskor intervjuades efter kvalitativ metod på Röntgendiagnostiska kliniken i Malmö. Resultat visade att röntgensjuksköterskor upplevde behov av yrkeskompetens, en förtroendegivande kommunikation, humor och samtidigt tidseffektivitet i undersökningen. Patienter upplevde framförallt behov av information, respekt och tålamod. Som... (More)
Beräknad tid för en röntgenundersökning av höftled är från fem till fyrtio minuter beroende på vilket tillstånd patienten befinner sig i. På kort tid skall patienten känna förtroende för röntgensjuksköterskan och en omvårdnadsrelation skall inledas. Syftet med studien var att jämföra uppfattningar mellan patienter och röntgensjuksköterskor om vad ett optimalt möte dem emellan kan vara. Patienter och röntgensjuksköterskor intervjuades efter kvalitativ metod på Röntgendiagnostiska kliniken i Malmö. Resultat visade att röntgensjuksköterskor upplevde behov av yrkeskompetens, en förtroendegivande kommunikation, humor och samtidigt tidseffektivitet i undersökningen. Patienter upplevde framförallt behov av information, respekt och tålamod. Som helhet skiljde sig inte patienters och röntgensjuksköterskors uppfattningar om det optimala mötet nämnvärt (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Adamczyk, Margareta
supervisor
organization
alternative title
Patienters och röntgensjuksköterskorsuppfattningar.
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
interaction, quality of care, patient satisfaction, höftled, röntgenavdelning
language
Swedish
id
2525662
date added to LUP
2012-05-04 14:25:30
date last changed
2015-12-14 13:21:12
@misc{2525662,
  abstract     = {{Beräknad tid för en röntgenundersökning av höftled är från fem till fyrtio minuter beroende på vilket tillstånd patienten befinner sig i. På kort tid skall patienten känna förtroende för röntgensjuksköterskan och en omvårdnadsrelation skall inledas. Syftet med studien var att jämföra uppfattningar mellan patienter och röntgensjuksköterskor om vad ett optimalt möte dem emellan kan vara. Patienter och röntgensjuksköterskor intervjuades efter kvalitativ metod  på Röntgendiagnostiska kliniken i Malmö. Resultat visade att röntgensjuksköterskor upplevde behov av yrkeskompetens, en förtroendegivande kommunikation, humor och samtidigt tidseffektivitet i undersökningen. Patienter upplevde framförallt behov av information, respekt och tålamod. Som helhet skiljde sig inte patienters och röntgensjuksköterskors uppfattningar om det optimala mötet nämnvärt}},
  author       = {{Adamczyk, Margareta}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Bemötande vid röntgenundersökning av höftled}},
  year         = {{1999}},
}