Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Olycksfall och förebyggande av olycksfall

Gustavsson, Katarina (2000)
Department of Health Sciences
Abstract
Olycksfall bland barn är den största enskilda orsaken till dödsfall i den industrialiserade världen. I skolan och på vägen till och från skolan skadas många elever. Syftet med studien var att undersöka vilka uppfattningar och erfarenheter svenska och polska skolsköterskor har angående olycksfall och förebyggande av olycksfall bland grundskoleelever samt vilken roll skolsköterskorna har i det olycksfallsförebyggande arbetet. Tio skolsköterskor intervjuades. Resultatet visade att skolsköterskorna hade betydelsefulla uppgifter i det olycksfallsförebyggande arbetet i skolan. Hos de svenska och polska skolsköterskorna förekom mer likheter än olikheter i deras arbete med olycksfall och förebyggande av olycksfall. Skolsköterskornas önskan var att... (More)
Olycksfall bland barn är den största enskilda orsaken till dödsfall i den industrialiserade världen. I skolan och på vägen till och från skolan skadas många elever. Syftet med studien var att undersöka vilka uppfattningar och erfarenheter svenska och polska skolsköterskor har angående olycksfall och förebyggande av olycksfall bland grundskoleelever samt vilken roll skolsköterskorna har i det olycksfallsförebyggande arbetet. Tio skolsköterskor intervjuades. Resultatet visade att skolsköterskorna hade betydelsefulla uppgifter i det olycksfallsförebyggande arbetet i skolan. Hos de svenska och polska skolsköterskorna förekom mer likheter än olikheter i deras arbete med olycksfall och förebyggande av olycksfall. Skolsköterskornas önskan var att föräldrarna skulle engagera sig mer i det förebyggande arbetet. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Gustavsson, Katarina
supervisor
organization
alternative title
Intervjuer med svenska och polska skolsköterskor.
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
elev, förebyggande, olycksfall, skola, skolsköterska
language
Swedish
id
2525917
date added to LUP
2012-05-04 14:25:30
date last changed
2015-12-14 13:21:12
@misc{2525917,
  abstract     = {{Olycksfall bland barn är den största enskilda orsaken till dödsfall i den industrialiserade världen. I skolan och på vägen till och från skolan skadas många elever. Syftet med studien var att undersöka vilka uppfattningar och erfarenheter svenska och polska skolsköterskor har angående olycksfall och förebyggande av olycksfall bland grundskoleelever samt vilken roll skolsköterskorna har i det olycksfallsförebyggande arbetet. Tio skolsköterskor intervjuades. Resultatet visade att skolsköterskorna hade betydelsefulla uppgifter i det olycksfallsförebyggande arbetet i skolan. Hos de svenska och polska skolsköterskorna förekom mer likheter än olikheter i deras arbete med olycksfall och förebyggande av olycksfall. Skolsköterskornas önskan var att föräldrarna skulle engagera sig mer i det förebyggande arbetet.}},
  author       = {{Gustavsson, Katarina}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Olycksfall och förebyggande av olycksfall}},
  year         = {{2000}},
}