Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Stödet som distriktssköterskor anser sig ge kvinnor med bröstcancer

Johansson, Marie and Kallin, Gunilla (2000)
Department of Health Sciences
Abstract
Syftet med föreliggande studie var att belysa vilket stöd distriktssköterskor anser sig ge kvinnor med bröstcancer efter utskrivning från sjukhus. Studien har en kvalitativ inriktning och har utgjorts av intervjusamtal med åtta distriktssköterskor. Innehållet i intervjuerna analyserades och tolkades och fyra huvudkategorier bildades; Informativt, närstående, fysiskt och emotionellt stöd. I resultatet framkom att distriktssköterskorna gav informativt stöd som tillgänglighet, information om ärftlighet samt kontaktgrupper men även att de upplevde bristande information angående kvinnans sjukdom och diagnos. Fysiskt stöd gavs bland annat när dränaget tömdes vid hembesöket. Emotionellt stöd var för distriktssköterskorna att lyssna, trösta och... (More)
Syftet med föreliggande studie var att belysa vilket stöd distriktssköterskor anser sig ge kvinnor med bröstcancer efter utskrivning från sjukhus. Studien har en kvalitativ inriktning och har utgjorts av intervjusamtal med åtta distriktssköterskor. Innehållet i intervjuerna analyserades och tolkades och fyra huvudkategorier bildades; Informativt, närstående, fysiskt och emotionellt stöd. I resultatet framkom att distriktssköterskorna gav informativt stöd som tillgänglighet, information om ärftlighet samt kontaktgrupper men även att de upplevde bristande information angående kvinnans sjukdom och diagnos. Fysiskt stöd gavs bland annat när dränaget tömdes vid hembesöket. Emotionellt stöd var för distriktssköterskorna att lyssna, trösta och finnas till hands. Kontakten med närstående var liten vid hembesöket i detta skede av kvinnans bröstcancer. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Johansson, Marie and Kallin, Gunilla
supervisor
organization
alternative title
En empirisk studie.
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
distriktssköterska, bröstcancer, stöd, hembesök
language
Swedish
id
2526113
date added to LUP
2012-05-04 14:25:30
date last changed
2015-12-14 13:21:12
@misc{2526113,
  abstract     = {{Syftet med föreliggande studie var att belysa vilket stöd distriktssköterskor anser sig ge kvinnor med bröstcancer efter utskrivning från sjukhus. Studien har en kvalitativ inriktning och har utgjorts av intervjusamtal med åtta distriktssköterskor. Innehållet i intervjuerna analyserades och tolkades och fyra huvudkategorier bildades; Informativt, närstående, fysiskt och emotionellt stöd. I resultatet framkom att distriktssköterskorna gav informativt stöd som tillgänglighet, information om ärftlighet samt kontaktgrupper men även att de upplevde bristande information angående kvinnans sjukdom och diagnos. Fysiskt stöd gavs bland annat när dränaget tömdes vid hembesöket. Emotionellt stöd var för distriktssköterskorna att lyssna, trösta och finnas till hands. Kontakten med närstående var liten vid hembesöket i detta skede av kvinnans bröstcancer.}},
  author       = {{Johansson, Marie and Kallin, Gunilla}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Stödet som distriktssköterskor anser sig ge kvinnor med bröstcancer}},
  year         = {{2000}},
}