Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Inställningen till den egna hälsan hos vårdare inom palliativ vård

Kull, Paula (2000)
Department of Health Sciences
Abstract
Studiens syfte var att beskriva hur inställningen till den egna hälsan påverkades hos vårdare inom palliativ vård samt att studera i vilken form personalen fick stöd i sitt arbete. Metoden bestod av en enkät med åtta slutna frågor som bearbetades med deskriptiv statistik och tre öppna frågor som analyserades med innehållsanalys. Resultatet visade att arbetet inom palliativ vård hade påverkat personalens inställning till livet. De hade blivit mer ödmjuka och levde mer i nuet. Däremot visade det sig att arbetet i de flesta fall inte ledde till en oro att själv eller att en närstående skulle drabbas av en dödlig sjukdom. Det var ytterst få som haft egna symtom liknande dem som patienten hade haft initialt av sin sjukdom. Nästan alla... (More)
Studiens syfte var att beskriva hur inställningen till den egna hälsan påverkades hos vårdare inom palliativ vård samt att studera i vilken form personalen fick stöd i sitt arbete. Metoden bestod av en enkät med åtta slutna frågor som bearbetades med deskriptiv statistik och tre öppna frågor som analyserades med innehållsanalys. Resultatet visade att arbetet inom palliativ vård hade påverkat personalens inställning till livet. De hade blivit mer ödmjuka och levde mer i nuet. Däremot visade det sig att arbetet i de flesta fall inte ledde till en oro att själv eller att en närstående skulle drabbas av en dödlig sjukdom. Det var ytterst få som haft egna symtom liknande dem som patienten hade haft initialt av sin sjukdom. Nästan alla respondenterna beskrev att de fick handledning. Trefjärdedelar var nöjda eller mycket nöjda med det stöd som de fick. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Kull, Paula
supervisor
organization
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
hälsa, vårdpersonal, palliativ vård
language
Swedish
id
2526231
date added to LUP
2012-05-04 14:25:31
date last changed
2015-12-14 13:21:12
@misc{2526231,
  abstract     = {{Studiens syfte var att beskriva hur inställningen till den egna hälsan påverkades hos vårdare inom palliativ vård samt att studera i vilken form personalen fick stöd i sitt arbete. Metoden bestod av en enkät med åtta slutna frågor som bearbetades med deskriptiv statistik och tre öppna frågor som analyserades med innehållsanalys. Resultatet visade att arbetet inom palliativ vård hade påverkat personalens inställning till livet. De hade blivit mer ödmjuka och levde mer i nuet. Däremot visade det sig att arbetet i de flesta fall inte ledde till en oro att själv eller att en närstående skulle drabbas av en dödlig sjukdom. Det var ytterst få som haft egna symtom liknande dem som patienten hade haft initialt av sin sjukdom. Nästan alla respondenterna beskrev att de fick handledning. Trefjärdedelar var nöjda eller mycket nöjda med det stöd som de fick.}},
  author       = {{Kull, Paula}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Inställningen till den egna hälsan hos vårdare inom palliativ vård}},
  year         = {{2000}},
}