Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Rehabilitering av hjärtinfarkt patienter

Nilsson, Linda (2000)
Department of Health Sciences
Abstract
Hjärtinfarkt är idag ett tillstånd som många människor drabbas av. Det är av stor vikt att sjuksköterskan utreder vad hon kan göra för att underlätta patientens rehabilitering. I denna litteraturstudie har tio vetenskapliga artiklar analyserats med syftet att klargöra och belysa de faktorer och fenomen som försvårar för patienten att följa de rehabiliterings råd som de delges av hälso-och sjukvårdspersonalen samt vilka stödåtgärder sjuksköterskan kan initiera för att patienten lättare skall kunna följa rehabiliteringsråden.De flesta av patienterna upplever att psykiska och emotionella problem tillsammans med otillräcklig och inadekvat information hindrar dem i deras rehabiliteringsarbete. Faktorer som de flesta patienterna upplever som... (More)
Hjärtinfarkt är idag ett tillstånd som många människor drabbas av. Det är av stor vikt att sjuksköterskan utreder vad hon kan göra för att underlätta patientens rehabilitering. I denna litteraturstudie har tio vetenskapliga artiklar analyserats med syftet att klargöra och belysa de faktorer och fenomen som försvårar för patienten att följa de rehabiliterings råd som de delges av hälso-och sjukvårdspersonalen samt vilka stödåtgärder sjuksköterskan kan initiera för att patienten lättare skall kunna följa rehabiliteringsråden.De flesta av patienterna upplever att psykiska och emotionella problem tillsammans med otillräcklig och inadekvat information hindrar dem i deras rehabiliteringsarbete. Faktorer som de flesta patienterna upplever som problematiska är livsstilsförändringar såsom diet och motion. För att på bästa sätt kunna stödja patienten skall sjuksköterskan vara engagerad och intresserad samt ge en individ anpassad information i en lugn miljö. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Nilsson, Linda
supervisor
organization
alternative title
Patientens upplevelser samt sjuksköterskans stödåtgärder.
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
hjärtinfarkt, livsstil, rehabilitering
language
Swedish
id
2526324
date added to LUP
2012-05-04 14:25:31
date last changed
2015-12-14 13:21:12
@misc{2526324,
  abstract     = {{Hjärtinfarkt är idag ett tillstånd som många människor drabbas av. Det är av stor vikt att sjuksköterskan utreder vad hon kan göra för att underlätta patientens rehabilitering. I denna litteraturstudie har tio vetenskapliga artiklar analyserats med syftet att klargöra och belysa de faktorer och fenomen som försvårar för patienten att följa de rehabiliterings råd som de delges av hälso-och sjukvårdspersonalen samt vilka stödåtgärder sjuksköterskan kan initiera för att patienten lättare skall kunna följa rehabiliteringsråden.De flesta av patienterna upplever att psykiska och emotionella problem tillsammans med otillräcklig och inadekvat information hindrar dem i deras rehabiliteringsarbete. Faktorer som de flesta patienterna upplever som problematiska är livsstilsförändringar såsom diet och  motion. För att på bästa sätt kunna stödja patienten skall sjuksköterskan vara engagerad och intresserad samt ge en individ anpassad information i en lugn miljö.}},
  author       = {{Nilsson, Linda}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Rehabilitering av hjärtinfarkt patienter}},
  year         = {{2000}},
}