Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Barns upplevelser av information inför specifika åtgärder vidtagna under en sjukhusvistelse

Steinholtz, Sara (2001)
Department of Health Sciences
Abstract
Inom sjukvården ges ofta information till patienten, men personalen frågar sig sällan hur informationen upplevs eller tas emot. Syftet i föreliggande studie var att under söka hur barn upplever information som ges av vårdpersonal. Genom kvalitativa intervjuer belystets sju barns upplevelser om information som givits inför en specifik åtgärd. Resultatet visade att barnen tyckte att det var viktigt att få information, men oviktigt vem som informerar. Barnen var nöjda med den information de fått, som de ansåg vara lätt att förstå och som givits i tillräcklig mängd. De kände att de kunde fråga vårdpersonalen om de inte förstod innehållet i informationen eller ville veta mer. Barnen var väl medvetna om varför åtgärderna vidtagits och... (More)
Inom sjukvården ges ofta information till patienten, men personalen frågar sig sällan hur informationen upplevs eller tas emot. Syftet i föreliggande studie var att under söka hur barn upplever information som ges av vårdpersonal. Genom kvalitativa intervjuer belystets sju barns upplevelser om information som givits inför en specifik åtgärd. Resultatet visade att barnen tyckte att det var viktigt att få information, men oviktigt vem som informerar. Barnen var nöjda med den information de fått, som de ansåg vara lätt att förstå och som givits i tillräcklig mängd. De kände att de kunde fråga vårdpersonalen om de inte förstod innehållet i informationen eller ville veta mer. Barnen var väl medvetna om varför åtgärderna vidtagits och protesterade inte mot att genomgå dem. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Steinholtz, Sara
supervisor
organization
alternative title
En empirisk studie.
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
barnpatient, omvårdnad, information, sjukhusvistelse, medbestämmande
language
Swedish
id
2526581
date added to LUP
2012-05-04 14:25:31
date last changed
2015-12-14 13:21:13
@misc{2526581,
  abstract     = {{Inom sjukvården ges ofta information till patienten, men personalen frågar sig sällan hur informationen upplevs eller tas emot. Syftet i föreliggande studie var att under söka hur barn upplever information som ges av vårdpersonal. Genom kvalitativa intervjuer belystets sju barns upplevelser om information som givits inför en specifik åtgärd. Resultatet visade att barnen tyckte att det var viktigt att få information, men oviktigt vem som informerar. Barnen var nöjda med den information de fått, som de ansåg vara lätt att förstå och som givits i tillräcklig mängd. De kände att de kunde fråga vårdpersonalen om de inte förstod innehållet i informationen eller ville veta mer. Barnen var väl medvetna om varför åtgärderna vidtagits och protesterade inte mot att genomgå dem.}},
  author       = {{Steinholtz, Sara}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Barns upplevelser av information inför specifika åtgärder vidtagna under en sjukhusvistelse}},
  year         = {{2001}},
}