Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Barn med cancer

Björk, Maria (2001)
Department of Health Sciences
Abstract
För att kunna optimera vård och behandling blir kunskaper om patienters och närståendes individuella behov och behovstillfredsställelse betydelsefull att känna till. Tidigare har ofta personal tillfrågats om hur patienterna känner men det är inte alltid de svar överensstämmer med vad de berörda parterna egentligen känner. Ett sätt att mäta behov och behovstillfredsställelse hos de berörda parterna är bl.a med hjälp av en kvalitativt utformad intervju. Syftet med studien var att testa lämpliga intervjuguider ställda till patienter, syskon och föräldrar samt ett frågeformulär ställt till personalen. Resultatet visar att intervjuguiden behöver omarbetas vad gäller en fråga annars svarar den väl på de frågor som ställts om behov och... (More)
För att kunna optimera vård och behandling blir kunskaper om patienters och närståendes individuella behov och behovstillfredsställelse betydelsefull att känna till. Tidigare har ofta personal tillfrågats om hur patienterna känner men det är inte alltid de svar överensstämmer med vad de berörda parterna egentligen känner. Ett sätt att mäta behov och behovstillfredsställelse hos de berörda parterna är bl.a med hjälp av en kvalitativt utformad intervju. Syftet med studien var att testa lämpliga intervjuguider ställda till patienter, syskon och föräldrar samt ett frågeformulär ställt till personalen. Resultatet visar att intervjuguiden behöver omarbetas vad gäller en fråga annars svarar den väl på de frågor som ställts om behov och behovstillfredsställelse och anses därför vara ett instrument med tillfredsställande validitet. Vissa frågor i frågeformuläret har varit svåra att svara på, därför behövs det göras en viss omarbetning innan instrumentet kan användas. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Björk, Maria
supervisor
organization
alternative title
Barns och familjers behov och behovstillfredsställelse : testning av instrument.
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
barncancer, syskon, föräldrar, personal, behov, behovstillfredsställelse
language
Swedish
id
2526741
date added to LUP
2012-05-04 14:25:31
date last changed
2015-12-14 13:21:13
@misc{2526741,
  abstract     = {{För att kunna optimera vård och behandling blir kunskaper om patienters och närståendes individuella behov och behovstillfredsställelse betydelsefull att känna till. Tidigare har ofta personal tillfrågats om hur patienterna känner men det är inte alltid de svar överensstämmer med vad de berörda parterna egentligen känner. Ett sätt att mäta behov och behovstillfredsställelse hos de berörda parterna är bl.a med hjälp av en kvalitativt utformad intervju. Syftet med studien var att testa lämpliga intervjuguider ställda till patienter, syskon och föräldrar samt ett frågeformulär ställt till personalen. Resultatet visar att intervjuguiden behöver omarbetas vad gäller en fråga annars svarar den väl på de frågor som ställts om behov och behovstillfredsställelse och anses därför vara ett instrument med tillfredsställande validitet. Vissa frågor i frågeformuläret har varit svåra att svara på, därför behövs det göras en viss omarbetning innan instrumentet kan användas.}},
  author       = {{Björk, Maria}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Barn med cancer}},
  year         = {{2001}},
}