Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Neonatal intensivvård

Carlsander, Anna and ödell, Johanna (2012)
Department of Health Sciences
Abstract
Neonatal intensivvård har utvecklats dramatiskt under de senaste årtiondena och det är av vikt att utvärdera vården och identifiera eventuella förbättringsområden. Syftet var att undersöka föräldrars tillfredsställelse med vården när deras barn erhållit neonatal intensivvård eller avancerad neonatalvård i form av CPAP-behandling. Enkäten Neo-11 skickades ut till 235 föräldrar varav 124 besvarade den. Resultatet visade att de områden som föräldrarna var minst tillfredsställda med var vårdorganisationen, baserat på avsaknad av patientansvarig läkare och omvårdnadsansvarig sköterska, och kommunikation, framför allt att motsägelsefull information gavs. Medelvårdtiden påverkade signifikant utfallet av vissa frågor inom området kommunikation och... (More)
Neonatal intensivvård har utvecklats dramatiskt under de senaste årtiondena och det är av vikt att utvärdera vården och identifiera eventuella förbättringsområden. Syftet var att undersöka föräldrars tillfredsställelse med vården när deras barn erhållit neonatal intensivvård eller avancerad neonatalvård i form av CPAP-behandling. Enkäten Neo-11 skickades ut till 235 föräldrar varav 124 besvarade den. Resultatet visade att de områden som föräldrarna var minst tillfredsställda med var vårdorganisationen, baserat på avsaknad av patientansvarig läkare och omvårdnadsansvarig sköterska, och kommunikation, framför allt att motsägelsefull information gavs. Medelvårdtiden påverkade signifikant utfallet av vissa frågor inom området kommunikation och delaktighet. Det framkom inga signifikanta skillnader mellan mammor och pappors tillfredställelse med vården. Mest tillfredsställda var föräldrarna med helhetsintrycket och de uppgav att de skulle rekommendera avdelningen till andra. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Carlsander, Anna and ödell, Johanna
supervisor
organization
alternative title
En enkätstudie om föräldrars tillfredsställelse med vården.
year
type
H1 - Master's Degree (One Year)
subject
keywords
föräldrar, Neonatal, intensivvård, tillfredställelse, vård
language
Swedish
id
2527912
date added to LUP
2012-05-04 14:25:32
date last changed
2015-12-14 13:21:20
@misc{2527912,
  abstract     = {{Neonatal intensivvård har utvecklats dramatiskt under de senaste årtiondena och det är av vikt att utvärdera vården och identifiera eventuella förbättringsområden. Syftet var att undersöka föräldrars tillfredsställelse med vården när deras barn erhållit neonatal intensivvård eller avancerad neonatalvård i form av CPAP-behandling. Enkäten Neo-11 skickades ut till 235 föräldrar varav 124 besvarade den. Resultatet visade att de områden som föräldrarna var minst tillfredsställda med var vårdorganisationen, baserat på avsaknad av patientansvarig läkare och omvårdnadsansvarig sköterska, och kommunikation, framför allt att motsägelsefull information gavs. Medelvårdtiden påverkade signifikant utfallet av vissa frågor inom området kommunikation och delaktighet. Det framkom inga signifikanta skillnader mellan mammor och pappors tillfredställelse med vården. Mest tillfredsställda var föräldrarna med helhetsintrycket och de uppgav att de skulle rekommendera avdelningen till andra.}},
  author       = {{Carlsander, Anna and ödell, Johanna}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Neonatal intensivvård}},
  year         = {{2012}},
}