Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Sjuksköterskors förhållningssätt till tonåringar med självskadebeteende

Larsson, Carolina and Göransson, Ramona (2005)
Department of Health Sciences
Abstract
Barnens rätt i samhället (BRIS) larmar om att självskadebeteende bland flickor i tonåren ökar. Föreliggande litteraturstudie syftar till att undersöka sjuksköterskors förhållningssätt mot självskadande tonåringar och hur sjuksköterskor bör förhålla sig till dessa patienter. Studien utförs genom en integrerad analys av nio artiklar. Resultatet visar att sjuksköterskor och annan vårdpersonal känner frustration, rädsla och hopplöshet när de möter självskadande tonåringar. Sjukvårdspersonal efterlyser mer utbildning i ämnet.Personalen anser sig sakna strukturer för att behandla denna patientgrupp. På grund av det och även osäkerhet och oerfarenhet från personalens sida, bemöts alltför ofta dessa patienter av en negativ attityd. Genom ett gott... (More)
Barnens rätt i samhället (BRIS) larmar om att självskadebeteende bland flickor i tonåren ökar. Föreliggande litteraturstudie syftar till att undersöka sjuksköterskors förhållningssätt mot självskadande tonåringar och hur sjuksköterskor bör förhålla sig till dessa patienter. Studien utförs genom en integrerad analys av nio artiklar. Resultatet visar att sjuksköterskor och annan vårdpersonal känner frustration, rädsla och hopplöshet när de möter självskadande tonåringar. Sjukvårdspersonal efterlyser mer utbildning i ämnet.Personalen anser sig sakna strukturer för att behandla denna patientgrupp. På grund av det och även osäkerhet och oerfarenhet från personalens sida, bemöts alltför ofta dessa patienter av en negativ attityd. Genom ett gott bemötande, se det positiva, det friska hos patienten, vara tillgänglig och ha tid till samtal, uppmuntra och stödja, kan sjuksköterskan stötta och hjälpa dessa tonåringar. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Larsson, Carolina and Göransson, Ramona
supervisor
organization
alternative title
En litteraturstudie.
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
självskadebeteende, tonåringar, förhållningsätt, sjuksköterskor
language
Swedish
id
2528717
date added to LUP
2012-05-04 14:25:33
date last changed
2015-12-14 13:21:21
@misc{2528717,
  abstract     = {{Barnens rätt i samhället (BRIS) larmar om att självskadebeteende bland flickor i tonåren ökar. Föreliggande litteraturstudie syftar till att undersöka sjuksköterskors förhållningssätt mot självskadande tonåringar och hur sjuksköterskor bör förhålla sig till dessa patienter. Studien utförs genom en integrerad analys av nio artiklar. Resultatet visar att sjuksköterskor och annan vårdpersonal känner frustration, rädsla och hopplöshet när de möter självskadande tonåringar.  Sjukvårdspersonal efterlyser mer utbildning i ämnet.Personalen anser sig sakna strukturer för att behandla denna patientgrupp. På grund av det och även osäkerhet och oerfarenhet från personalens sida, bemöts alltför ofta dessa patienter av en negativ attityd. Genom ett gott bemötande, se det positiva, det friska hos patienten, vara tillgänglig och ha tid till samtal, uppmuntra och stödja, kan sjuksköterskan stötta och hjälpa dessa tonåringar.}},
  author       = {{Larsson, Carolina and Göransson, Ramona}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Sjuksköterskors förhållningssätt till tonåringar med självskadebeteende}},
  year         = {{2005}},
}