Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Studenters alkoholvanor. Vilka faktorer påverkar?

Mebius, Robine and Sköld, Jenny (2006)
Department of Health Sciences
Abstract
Traditioner bland studenter bygger ofta på sammankomster där alkoholkonsumtion står i fokus. Studietiden varar i många fall under flera år och därmed kan konsumtionen av alkohol bli en vana som senare kan bli svår att bryta och som i sin tur kan leda till skadliga konsekvenser. Syftet med studien har varit att undersöka vilka faktorer som påverkar studenters alkoholvanor och på vilket sätt. Metoden som har använts är en litteraturstudie där åtta vetenskapliga artiklar har granskats och jämförts. Tendenser avseende studenters alkoholbruk i USA, Finland och Israel kan skönjas. Bakgrund och personliga karakteristika såväl som boende och omständigheter vid dryckestillfället kan påverka studenters alkoholbruk. Ytterligare forskning på området... (More)
Traditioner bland studenter bygger ofta på sammankomster där alkoholkonsumtion står i fokus. Studietiden varar i många fall under flera år och därmed kan konsumtionen av alkohol bli en vana som senare kan bli svår att bryta och som i sin tur kan leda till skadliga konsekvenser. Syftet med studien har varit att undersöka vilka faktorer som påverkar studenters alkoholvanor och på vilket sätt. Metoden som har använts är en litteraturstudie där åtta vetenskapliga artiklar har granskats och jämförts. Tendenser avseende studenters alkoholbruk i USA, Finland och Israel kan skönjas. Bakgrund och personliga karakteristika såväl som boende och omständigheter vid dryckestillfället kan påverka studenters alkoholbruk. Ytterligare forskning på området är nödvändig för att utreda förhållanden bland svenska studenter. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Mebius, Robine and Sköld, Jenny
supervisor
organization
alternative title
En litteraturstudie.
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
studenter, alkoholvanor, påverkande faktorer
language
Swedish
id
2529031
date added to LUP
2012-05-04 14:25:33
date last changed
2015-12-14 13:21:21
@misc{2529031,
  abstract     = {{Traditioner bland studenter bygger ofta på sammankomster där alkoholkonsumtion står i fokus. Studietiden varar i många fall under flera år och därmed kan konsumtionen av alkohol bli en vana som senare kan bli svår att bryta och som i sin tur kan leda till skadliga konsekvenser. Syftet med studien har varit att undersöka vilka faktorer som påverkar studenters alkoholvanor och på vilket sätt. Metoden som har använts är en litteraturstudie där åtta vetenskapliga artiklar har granskats och jämförts. Tendenser avseende studenters alkoholbruk i USA, Finland och Israel kan skönjas. Bakgrund och personliga karakteristika såväl som boende och omständigheter vid dryckestillfället kan påverka studenters alkoholbruk. Ytterligare forskning på området är nödvändig för att utreda förhållanden bland svenska studenter.}},
  author       = {{Mebius, Robine and Sköld, Jenny}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Studenters alkoholvanor. Vilka faktorer påverkar?}},
  year         = {{2006}},
}