Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Mödrars erfarenheter av neonatal samvård

Dahlman, Malin and Strömberg, Josefin (2006)
Department of Health Sciences
Abstract
Anknytningsprocessen startar ofta redan under graviditeten och fortsätter under de första dygnen. Om modern separeras från sitt barn kan hennes naturliga möjlighet att knyta an till och ha omsorg om sitt barn störas. Syftet med studien var att undersöka mödrars erfarenheter av att vårdas tillsammans med sina sjuka eller lätt för tidigt födda barn på Perinatalavdelning. Samtliga kvinnor som ingått i projektet ”KK samvård – neonatal lättvård på KK 44” vid Universitetssjukhuset i Lund erhöll en enkät med frågor rörandevårdtiden. Den sammanlagda svarsfrekvensen uppgick till 71,6 %. Resultatet visade att en överväldigande majoritet av respondenterna värderade vården deras barn fått som positiv, upplevde ett gott bemötande från personalen och... (More)
Anknytningsprocessen startar ofta redan under graviditeten och fortsätter under de första dygnen. Om modern separeras från sitt barn kan hennes naturliga möjlighet att knyta an till och ha omsorg om sitt barn störas. Syftet med studien var att undersöka mödrars erfarenheter av att vårdas tillsammans med sina sjuka eller lätt för tidigt födda barn på Perinatalavdelning. Samtliga kvinnor som ingått i projektet ”KK samvård – neonatal lättvård på KK 44” vid Universitetssjukhuset i Lund erhöll en enkät med frågor rörandevårdtiden. Den sammanlagda svarsfrekvensen uppgick till 71,6 %. Resultatet visade att en överväldigande majoritet av respondenterna värderade vården deras barn fått som positiv, upplevde ett gott bemötande från personalen och skulle rekommendera vårdformen till andra. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Dahlman, Malin and Strömberg, Josefin
supervisor
organization
alternative title
En pilotstudie av projekt: KK samvård - neonatal lättvård på KK44.
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
omvårdnad, samvård, kommunikation, information, neonatal samvård
language
Swedish
id
2529396
date added to LUP
2012-05-04 14:25:33
date last changed
2015-12-14 13:21:22
@misc{2529396,
  abstract     = {{Anknytningsprocessen startar ofta redan under graviditeten och fortsätter under de första dygnen. Om modern separeras från sitt barn kan hennes naturliga möjlighet att knyta an till och ha omsorg om sitt barn störas. Syftet med studien var att undersöka mödrars erfarenheter av att vårdas tillsammans med sina sjuka eller lätt för tidigt födda barn på Perinatalavdelning. Samtliga kvinnor som ingått i projektet ”KK samvård – neonatal lättvård på KK 44” vid Universitetssjukhuset i Lund erhöll en enkät med frågor rörandevårdtiden. Den sammanlagda svarsfrekvensen uppgick till 71,6 %. Resultatet visade att en överväldigande majoritet av respondenterna värderade vården deras barn fått som positiv, upplevde ett gott bemötande från personalen och skulle rekommendera vårdformen till andra.}},
  author       = {{Dahlman, Malin and Strömberg, Josefin}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Mödrars erfarenheter av neonatal samvård}},
  year         = {{2006}},
}