Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Kvinnors tillfredsställelse i samband med ett mammografiscreeningbesök

Axner, Jenny ; Olin, Terése and Petersson, Camilla (2008)
Department of Health Sciences
Abstract
Mammografiscreening görs för att hitta eventuella förändringar i brösten på ett tidigt stadium. Tidig upptäckt resulterar i effektivare behandling. Det är därför viktigt att så många som möjligt går på dessa regelbundna undersökningar. Huvudsyftet med studien var att belysa kvinnors tillfredsställelse i samband med ett mammografiscreeningbesök och om det fanns ett samband mellan kvinnors tillfredsställelse och deras avsikt att även i fortsättningen gå på mammografiscreening. En enkät baserad på det engelska instrumentet BSSS (Breast Screening Satisfaction Scale) har använts. Studien omfattades av 112 kvinnor i åldern 47-74 som hade genomgått mammografiscreening på ett större sjukhus i södra Sverige. Resultatet visade att majoriteten av... (More)
Mammografiscreening görs för att hitta eventuella förändringar i brösten på ett tidigt stadium. Tidig upptäckt resulterar i effektivare behandling. Det är därför viktigt att så många som möjligt går på dessa regelbundna undersökningar. Huvudsyftet med studien var att belysa kvinnors tillfredsställelse i samband med ett mammografiscreeningbesök och om det fanns ett samband mellan kvinnors tillfredsställelse och deras avsikt att även i fortsättningen gå på mammografiscreening. En enkät baserad på det engelska instrumentet BSSS (Breast Screening Satisfaction Scale) har använts. Studien omfattades av 112 kvinnor i åldern 47-74 som hade genomgått mammografiscreening på ett större sjukhus i södra Sverige. Resultatet visade att majoriteten av kvinnorna var tillfredsställda med sitt mammografiscreeningbesök. Alla kvinnor oavsett graden av tillfredsställelse hade för avsikt att även i fortsättningen gå på mammografiscreeningsbesök. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Axner, Jenny ; Olin, Terése and Petersson, Camilla
supervisor
organization
alternative title
En enkätstudie.
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
mammografiscreening, tillfredsställelse, kvinnor, enkätstudie
language
Swedish
id
2529829
date added to LUP
2012-05-04 14:25:34
date last changed
2015-12-14 13:21:22
@misc{2529829,
  abstract     = {{Mammografiscreening görs för att hitta eventuella förändringar i brösten på ett tidigt stadium. Tidig upptäckt resulterar i effektivare behandling. Det är därför viktigt att så många som möjligt går på dessa regelbundna undersökningar. Huvudsyftet med studien var att belysa kvinnors tillfredsställelse i samband med ett mammografiscreeningbesök och om det fanns ett samband mellan kvinnors tillfredsställelse och deras avsikt att även i fortsättningen gå på mammografiscreening. En enkät baserad på det engelska instrumentet BSSS (Breast Screening Satisfaction Scale) har använts. Studien omfattades av 112 kvinnor i åldern 47-74 som hade genomgått mammografiscreening på ett större sjukhus i södra Sverige. Resultatet visade att majoriteten av kvinnorna var tillfredsställda med sitt mammografiscreeningbesök. Alla kvinnor oavsett graden av tillfredsställelse hade för avsikt att även i fortsättningen gå på mammografiscreeningsbesök.}},
  author       = {{Axner, Jenny and Olin, Terése and Petersson, Camilla}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Kvinnors tillfredsställelse i samband med ett mammografiscreeningbesök}},
  year         = {{2008}},
}