Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Teamträning i simulerad miljö

Nilsson, Elisabeth and Skoog, Jeanette (2008)
Department of Health Sciences
Abstract
Teamträning i simulerad miljö, där kommunikation är en viktig del, används inom många verksamheter och sjukvården har nu hunnit ifatt användandet av denna teknik. Syftet med studien var att undersöka vilken betydelse teamträning i simulerad miljö har för kommunikation och i det praktiskt inriktade arbetet i samband med intensiv vård. En litteraturgranskning av åtta vetenskapliga artiklar genomfördes. Resultatet visade att teamträning i simulerad miljö är ett uppskattat utbildningskoncept. Vårdpersonal får möjlighet att träna kliniska- och icke kliniska färdigheter, såsom kommunikation, under kontrollerade förhållanden där risken att vålla patientskada är borttagen. Teamträning skapar förståelse för team medlemmarnas olika roller och... (More)
Teamträning i simulerad miljö, där kommunikation är en viktig del, används inom många verksamheter och sjukvården har nu hunnit ifatt användandet av denna teknik. Syftet med studien var att undersöka vilken betydelse teamträning i simulerad miljö har för kommunikation och i det praktiskt inriktade arbetet i samband med intensiv vård. En litteraturgranskning av åtta vetenskapliga artiklar genomfördes. Resultatet visade att teamträning i simulerad miljö är ett uppskattat utbildningskoncept. Vårdpersonal får möjlighet att träna kliniska- och icke kliniska färdigheter, såsom kommunikation, under kontrollerade förhållanden där risken att vålla patientskada är borttagen. Teamträning skapar förståelse för team medlemmarnas olika roller och betonar vikten av miljö och teamledare för en väl fungerande kommunikation och ett bra samarbete. De observationer, som genomfördes en tid efter teamträning, visade en tendens till att färre misstag gjordes. Dock behövs ytterligare kliniska studier för att undersöka om vårdpersonal upplever att denna träning varit dem till hjälp i det praktiskt inriktade arbetet inom intensiv vård. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Nilsson, Elisabeth and Skoog, Jeanette
supervisor
organization
alternative title
Betydelse för kommunikation och praktiskt arbete i samband med intensiv vård.
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
teamträning, patient simulator, kommunikation, ledarskap
language
Swedish
id
2530100
date added to LUP
2012-05-04 14:25:34
date last changed
2015-12-14 13:21:23
@misc{2530100,
  abstract     = {{Teamträning i simulerad miljö, där kommunikation är en viktig del, används inom många verksamheter och sjukvården har nu hunnit ifatt användandet av denna teknik. Syftet med studien var att undersöka vilken betydelse teamträning i simulerad miljö har för kommunikation och i det praktiskt inriktade arbetet i samband med intensiv vård. En litteraturgranskning av åtta vetenskapliga artiklar genomfördes. Resultatet visade att teamträning i simulerad miljö är ett uppskattat utbildningskoncept. Vårdpersonal får möjlighet att träna kliniska- och icke kliniska färdigheter, såsom kommunikation, under kontrollerade förhållanden där risken att vålla patientskada är borttagen. Teamträning skapar förståelse för team medlemmarnas olika roller och betonar vikten av miljö och teamledare för en väl fungerande kommunikation och ett bra samarbete. De observationer, som genomfördes en tid efter teamträning, visade en tendens till att färre misstag gjordes. Dock behövs ytterligare kliniska studier för att undersöka om vårdpersonal upplever att denna träning varit dem till hjälp i det praktiskt inriktade arbetet inom intensiv vård.}},
  author       = {{Nilsson, Elisabeth and Skoog, Jeanette}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Teamträning i simulerad miljö}},
  year         = {{2008}},
}