Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Vårdstudenters uppfattning om interprofessionellt lärande och utbildningen vid klinisk utbildningsmottagning

Strandell Lindholm, Elin (2012)
Department of Health Sciences
Abstract
Interprofessionellt lärande är något som läkarstudenterna och sjuksköterskestudenterna tidigare har ansett sig få för lite av. På en klinisk utbildningsmottagning (KUM) sker ett interprofessionellt lärande. Ingen omfattande utvärdering av KUM vid akutmottagningen i Lund har tidigare gjorts. Resultatet blev att sjuksköterskestudenter och läkarstudenter är positivt inställda till interprofessionellt lärande och tycker att KUM är en bra verksamhet för lärande. Sjuksköterskestudenterna var generellt mer positiva i sina svar, vilket är ett resultat som även andra studier har fått. Det diskuteras i detta arbete om vad anledningen till sjuksköterskestudenternas mer positiva inställning, det kan bero på att sjuksköterskestudenterna har fått fler... (More)
Interprofessionellt lärande är något som läkarstudenterna och sjuksköterskestudenterna tidigare har ansett sig få för lite av. På en klinisk utbildningsmottagning (KUM) sker ett interprofessionellt lärande. Ingen omfattande utvärdering av KUM vid akutmottagningen i Lund har tidigare gjorts. Resultatet blev att sjuksköterskestudenter och läkarstudenter är positivt inställda till interprofessionellt lärande och tycker att KUM är en bra verksamhet för lärande. Sjuksköterskestudenterna var generellt mer positiva i sina svar, vilket är ett resultat som även andra studier har fått. Det diskuteras i detta arbete om vad anledningen till sjuksköterskestudenternas mer positiva inställning, det kan bero på att sjuksköterskestudenterna har fått fler möjligheter till verksamhetsförlagd utbildning jämfört med läkarstudenterna. Andra orsaker, så som om de två utbildningarnas utformning kan vara orsaken till skillnaden, diskuteras även. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Strandell Lindholm, Elin
supervisor
organization
alternative title
En utvärdering av en enkätstudie gjord vid den kliniska utbildningsmottagningen vid akutmottagningen vid Universitetssjukhuset i Lund.
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
interprofessionellt lärande, klinisk utbildning, läkarstudenter, sjuksköterskestudenter, utbildningsmottagning
language
Swedish
id
2531863
date added to LUP
2012-05-04 14:25:36
date last changed
2015-12-14 13:21:25
@misc{2531863,
  abstract     = {{Interprofessionellt lärande är något som läkarstudenterna och sjuksköterskestudenterna tidigare har ansett sig få för lite av. På en klinisk utbildningsmottagning (KUM) sker ett interprofessionellt lärande. Ingen omfattande utvärdering av KUM vid akutmottagningen i Lund har tidigare gjorts. Resultatet blev att sjuksköterskestudenter och läkarstudenter är positivt inställda till interprofessionellt lärande och tycker att KUM är en bra verksamhet för lärande. Sjuksköterskestudenterna var generellt mer positiva i sina svar, vilket är ett resultat som även andra studier har fått. Det diskuteras i detta arbete om vad anledningen till sjuksköterskestudenternas mer positiva inställning, det kan bero på att sjuksköterskestudenterna har fått fler möjligheter till verksamhetsförlagd utbildning jämfört med läkarstudenterna. Andra orsaker, så som om de två utbildningarnas utformning kan vara orsaken till skillnaden, diskuteras även.}},
  author       = {{Strandell Lindholm, Elin}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Vårdstudenters uppfattning om interprofessionellt lärande och utbildningen vid klinisk utbildningsmottagning}},
  year         = {{2012}},
}