Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Amningsstödet till föräldrar med barn på neonatalavdelning

Rundquist-Jeppsson, Malin and Sjömark, Johanna (2010)
Department of Health Sciences
Abstract
Amning är något som berör alla kvinnor som får barn på ett eller annat sätt. Syftet var att belysa vilket amningsstöd personalen på neonatalavdelning ger till föräldrar inför, under och efter amning. Studien har en induktiv ansats och metoden var icke deltagande observation. Urvalet var personal på neonatalavdelningen som under datainsamlingsperioden gav amningsstöd till mammor med barn som uppnått åldrarna 32 - 41 veckor vid observationstillfället och vårdades på neonatalavdelning. Totalt genomfördes 12 observationer som analyserades med innehållsanalys. Resultatet visade att amningsstödet hade som utgångspunkt att inge varje mamma en känsla av att amningen var något som de efterhand kom att klara av på egen hand. Personalens amningsstöd... (More)
Amning är något som berör alla kvinnor som får barn på ett eller annat sätt. Syftet var att belysa vilket amningsstöd personalen på neonatalavdelning ger till föräldrar inför, under och efter amning. Studien har en induktiv ansats och metoden var icke deltagande observation. Urvalet var personal på neonatalavdelningen som under datainsamlingsperioden gav amningsstöd till mammor med barn som uppnått åldrarna 32 - 41 veckor vid observationstillfället och vårdades på neonatalavdelning. Totalt genomfördes 12 observationer som analyserades med innehållsanalys. Resultatet visade att amningsstödet hade som utgångspunkt att inge varje mamma en känsla av att amningen var något som de efterhand kom att klara av på egen hand. Personalens amningsstöd var samstämmigt och gavs med lyhördhet och engagemang i en avslappnad miljö trots yttre störningsmoment. Familjecentrerad vård och delaktighet framkom. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Rundquist-Jeppsson, Malin and Sjömark, Johanna
supervisor
organization
alternative title
Observationsstudie
year
type
H1 - Master's Degree (One Year)
subject
keywords
amning, neonatalavdelning, stöd, vårdpersonal
language
Swedish
id
2532032
date added to LUP
2012-05-04 14:25:36
date last changed
2015-12-14 13:21:25
@misc{2532032,
  abstract     = {{Amning är något som berör alla kvinnor som får barn på ett eller annat sätt. Syftet var att belysa vilket amningsstöd personalen på neonatalavdelning ger till föräldrar inför, under och efter amning. Studien har en induktiv ansats och metoden var icke deltagande observation. Urvalet var personal på neonatalavdelningen som under datainsamlingsperioden gav amningsstöd till mammor med barn som uppnått åldrarna 32 - 41 veckor vid observationstillfället och vårdades på neonatalavdelning. Totalt genomfördes 12 observationer som analyserades med innehållsanalys. Resultatet visade att amningsstödet hade som utgångspunkt att inge varje mamma en känsla av att amningen var något som de efterhand kom att klara av på egen hand. Personalens amningsstöd var samstämmigt och gavs med lyhördhet och engagemang i en avslappnad miljö trots yttre störningsmoment. Familjecentrerad vård och delaktighet framkom.}},
  author       = {{Rundquist-Jeppsson, Malin and Sjömark, Johanna}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Amningsstödet till föräldrar med barn på neonatalavdelning}},
  year         = {{2010}},
}