Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Kriget och orden

Kurki Lindblad, Evelina LU (2012) FKVK01 20121
Department of Political Science
Abstract (Swedish)
Rättfärdigande av krig är en komplicerad företeelse som genom språk och ord får mening och slutligen makt. I det danska Försvarsministeriets pressmeddelanden som publiceras i samband med att en dansk soldat stupar i Afghanistan finns det en diskurs som speglar detta rättfärdigande . Via kvantitativ metod och textanalys åskådliggörs och avtäcks diskursen av kriget i Afghanistan, som reflekteras och får betydelse och makt via Försvarsministeriets val av ord så som säkerhet och fred.
Explicit: hur Försvarsministeriet i samband med stupade danska soldater försvarar kriget i Afghanistan och hur de genom detta påverkar och stärker bilden av kriget som berättigat.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Kurki Lindblad, Evelina LU
supervisor
organization
alternative title
Rättfärdigande av krig vid tillkännagivande av danska soldaters död i Afghanistan 2007-20011
course
FKVK01 20121
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Diskurs, Afghanistan, Danmark, Försvarsministeriet, Makt
language
Swedish
id
2545052
date added to LUP
2012-06-27 10:25:25
date last changed
2012-06-27 10:25:25
@misc{2545052,
  abstract     = {{Rättfärdigande av krig är en komplicerad företeelse som genom språk och ord får mening och slutligen makt. I det danska Försvarsministeriets pressmeddelanden som publiceras i samband med att en dansk soldat stupar i Afghanistan finns det en diskurs som speglar detta rättfärdigande . Via kvantitativ metod och textanalys åskådliggörs och avtäcks diskursen av kriget i Afghanistan, som reflekteras och får betydelse och makt via Försvarsministeriets val av ord så som säkerhet och fred. 
Explicit: hur Försvarsministeriet i samband med stupade danska soldater försvarar kriget i Afghanistan och hur de genom detta påverkar och stärker bilden av kriget som berättigat.}},
  author       = {{Kurki Lindblad, Evelina}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Kriget och orden}},
  year         = {{2012}},
}