Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Anestesisjuksköterskors identifikation och lindrande av perioperativ oro - En intervjustudie

Jönsson, Annika LU and Nilsson, Agneta LU (2012) ANSM50 20121
Department of Health Sciences
Abstract (Swedish)
Anestesi gör att patienten befinner sig i en utsatt situation som skapar oro. Studier visar att mötet mellan anestesisjuksköterska och patient påverkar känslan av trygghet kontra oro. Genom att undersöka oro sett ur anestesisjuksköterskans perspektiv kan kunskap erhållas som optimerar omhändertagandet av patienten. Syftet var att belysa anestesisjuksköterskors erfarenheter av att bemöta patienter med perioperativ oro. Kvalitativ semistrukturerad intervjustudie har gjorts med tio anestesisjuksköterskor. Manifest och latent innehållsanalys genomfördes. Resultatet visade att anestesisjuksköterskan strävade efter att identifiera graden av oro och anpassa omvårdnaden individuellt samt följa upp på postoperativ avdelning. Resultatet sammanföll... (More)
Anestesi gör att patienten befinner sig i en utsatt situation som skapar oro. Studier visar att mötet mellan anestesisjuksköterska och patient påverkar känslan av trygghet kontra oro. Genom att undersöka oro sett ur anestesisjuksköterskans perspektiv kan kunskap erhållas som optimerar omhändertagandet av patienten. Syftet var att belysa anestesisjuksköterskors erfarenheter av att bemöta patienter med perioperativ oro. Kvalitativ semistrukturerad intervjustudie har gjorts med tio anestesisjuksköterskor. Manifest och latent innehållsanalys genomfördes. Resultatet visade att anestesisjuksköterskan strävade efter att identifiera graden av oro och anpassa omvårdnaden individuellt samt följa upp på postoperativ avdelning. Resultatet sammanföll med vad tidigare studier påvisat ur ett patientperspektiv. Det som tillfördes var anestesisjuksköterskorna sätt att identifiera oro och strävan efter att lindra oro genom att anpassa omvårdnaden individuellt. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Jönsson, Annika LU and Nilsson, Agneta LU
supervisor
organization
course
ANSM50 20121
year
type
H1 - Master's Degree (One Year)
subject
keywords
Anestesisjuksköterska, Perioperativ oro, Anpassa omvårdnad individuellt
language
Swedish
id
2612417
date added to LUP
2012-12-07 09:33:25
date last changed
2015-12-14 13:21:26
@misc{2612417,
  abstract     = {{Anestesi gör att patienten befinner sig i en utsatt situation som skapar oro. Studier visar att mötet mellan anestesisjuksköterska och patient påverkar känslan av trygghet kontra oro. Genom att undersöka oro sett ur anestesisjuksköterskans perspektiv kan kunskap erhållas som optimerar omhändertagandet av patienten. Syftet var att belysa anestesisjuksköterskors erfarenheter av att bemöta patienter med perioperativ oro. Kvalitativ semistrukturerad intervjustudie har gjorts med tio anestesisjuksköterskor. Manifest och latent innehållsanalys genomfördes. Resultatet visade att anestesisjuksköterskan strävade efter att identifiera graden av oro och anpassa omvårdnaden individuellt samt följa upp på postoperativ avdelning. Resultatet sammanföll med vad tidigare studier påvisat ur ett patientperspektiv. Det som tillfördes var anestesisjuksköterskorna sätt att identifiera oro och strävan efter att lindra oro genom att anpassa omvårdnaden individuellt.}},
  author       = {{Jönsson, Annika and Nilsson, Agneta}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Anestesisjuksköterskors identifikation och lindrande av perioperativ oro - En intervjustudie}},
  year         = {{2012}},
}