Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Systematiskt arbetsmiljöarbete och hälsofrämjande arbete ur ett ledareperspektiv

Kristina, Dellholm (2007)
Division of Occupational and Environmental Medicine, Lund University
Abstract (Swedish)
Enligt arbetsmiljölagen har arbetsgivaren huvudansvaret för det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM). WHO lyfter fram som mål för hälsofrämjande arbetsplatser att det ska finnas hälsosamma människor i hälsosamma organisationer. Det kan uppnås genom förbättrad arbetsorganisering och arbetsmiljö samt främjande av medarbetarnas medverkan och personliga utveckling. Syftet med denna studie är att utvärdera en utbildningsdag i hälsopromotivt ledarskap samt att undersöka ledarnas inställning till hälsopromotivt arbete och systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM). 12 chefer och arbetsledare deltog i studien. Resultatet visade att deltagarna är medvetna om sitt ansvar för SAM och är motiverade att arbeta med arbetsmiljö och hälsa. Det gick att skönja... (More)
Enligt arbetsmiljölagen har arbetsgivaren huvudansvaret för det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM). WHO lyfter fram som mål för hälsofrämjande arbetsplatser att det ska finnas hälsosamma människor i hälsosamma organisationer. Det kan uppnås genom förbättrad arbetsorganisering och arbetsmiljö samt främjande av medarbetarnas medverkan och personliga utveckling. Syftet med denna studie är att utvärdera en utbildningsdag i hälsopromotivt ledarskap samt att undersöka ledarnas inställning till hälsopromotivt arbete och systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM). 12 chefer och arbetsledare deltog i studien. Resultatet visade att deltagarna är medvetna om sitt ansvar för SAM och är motiverade att arbeta med arbetsmiljö och hälsa. Det gick att skönja ytterligare tre inställningar till SAM: enbart positivt att arbeta med SAM, positivt men krävande eller svårt och krävande. För att effektivt kunna arbeta med SAM behöver de utbildning, handledning och central styrning av arbetsmiljöarbetet. Utbildning i hälsopromotivt ledarskap anser de som meningsfullt och välbehövligt. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Kristina, Dellholm
supervisor
organization
alternative title
Utvärdering efter utbildning i hälsopromotivt ledarskap.
year
type
L3 - Miscellaneous, Projetcs etc.
subject
keywords
Systematiskt arbetsmiljöarbete, hälsopromotion, ledarskap
language
Swedish
additional info
Projektarbete i Företagssköterskeutbildning 2005-2007,
Lunds Universitet / Arbets- och miljömedicin Lund.

Omfattning 5 p (motsvarar 7,5 hp)
id
2797445
date added to LUP
2012-06-14 11:36:14
date last changed
2012-06-14 11:36:14
@misc{2797445,
  abstract     = {{Enligt arbetsmiljölagen har arbetsgivaren huvudansvaret för det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM). WHO lyfter fram som mål för hälsofrämjande arbetsplatser att det ska finnas hälsosamma människor i hälsosamma organisationer. Det kan uppnås genom förbättrad arbetsorganisering och arbetsmiljö samt främjande av medarbetarnas medverkan och personliga utveckling. Syftet med denna studie är att utvärdera en utbildningsdag i hälsopromotivt ledarskap samt att undersöka ledarnas inställning till hälsopromotivt arbete och systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM). 12 chefer och arbetsledare deltog i studien. Resultatet visade att deltagarna är medvetna om sitt ansvar för SAM och är motiverade att arbeta med arbetsmiljö och hälsa. Det gick att skönja ytterligare tre inställningar till SAM: enbart positivt att arbeta med SAM, positivt men krävande eller svårt och krävande. För att effektivt kunna arbeta med SAM behöver de utbildning, handledning och central styrning av arbetsmiljöarbetet. Utbildning i hälsopromotivt ledarskap anser de som meningsfullt och välbehövligt.}},
  author       = {{Kristina, Dellholm}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Systematiskt arbetsmiljöarbete och hälsofrämjande arbete ur ett ledareperspektiv}},
  year         = {{2007}},
}