Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Kvalitativ utvärdering av Hälsorond i det systematiska arbetsmiljöarbetet

Johansson, Gerd (2007)
Division of Occupational and Environmental Medicine, Lund University
Abstract (Swedish)
Syftet var att ta reda på om hälsoronden är eller kan bli ett redskap som cheferna anser ger stöd i deras verksamhet och systematiska arbetsmiljöarbete. Som metod för utvärdering användes kvalitativ intervjuundersökning med sex chefer som genomfört hälsoronder på sina enheter. Hälsoronden fungerade som ett redskap för cheferna i deras verksamhet och systematiska arbetsmiljöarbete. Syftet med hälsoronden bör bli tydligare för kunden och då vill det sannolikt också ge sig vem som ska delta och hur det dokumenterade materialet från hälsoronden ska processas vidare. Dessutom behöver rollförtydligande göras, vilket de ansvariga också har för avsikt. Hälsan och Arbetslivet vill gärna se hälsoronden som ett instrument för chefen med fokus på... (More)
Syftet var att ta reda på om hälsoronden är eller kan bli ett redskap som cheferna anser ger stöd i deras verksamhet och systematiska arbetsmiljöarbete. Som metod för utvärdering användes kvalitativ intervjuundersökning med sex chefer som genomfört hälsoronder på sina enheter. Hälsoronden fungerade som ett redskap för cheferna i deras verksamhet och systematiska arbetsmiljöarbete. Syftet med hälsoronden bör bli tydligare för kunden och då vill det sannolikt också ge sig vem som ska delta och hur det dokumenterade materialet från hälsoronden ska processas vidare. Dessutom behöver rollförtydligande göras, vilket de ansvariga också har för avsikt. Hälsan och Arbetslivet vill gärna se hälsoronden som ett instrument för chefen med fokus på arbetsmiljö och personalansvar. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Johansson, Gerd
supervisor
organization
year
type
L3 - Miscellaneous, Projetcs etc.
subject
keywords
Sjukfrånvaro, personalvårdsrond, hälsofrämjande, hälsorond, systematiskt arbetsmiljöarbete, kvalitativa metoder
language
Swedish
additional info
Projektarbete i Företagssköterskeutbildning 2005-2007,
Lunds Universitet / Arbets- och miljömedicin Lund.

Omfattning 5 p (motsvarar 7,5 hp)
id
2797941
date added to LUP
2012-06-15 12:54:34
date last changed
2012-06-15 12:54:34
@misc{2797941,
  abstract     = {{Syftet var att ta reda på om hälsoronden är eller kan bli ett redskap som cheferna anser ger stöd i deras verksamhet och systematiska arbetsmiljöarbete. Som metod för utvärdering användes kvalitativ intervjuundersökning med sex chefer som genomfört hälsoronder på sina enheter. Hälsoronden fungerade som ett redskap för cheferna i deras verksamhet och systematiska arbetsmiljöarbete. Syftet med hälsoronden bör bli tydligare för kunden och då vill det sannolikt också ge sig vem som ska delta och hur det dokumenterade materialet från hälsoronden ska processas vidare. Dessutom behöver rollförtydligande göras, vilket de ansvariga också har för avsikt. Hälsan och Arbetslivet vill gärna se hälsoronden som ett instrument för chefen med fokus på arbetsmiljö och personalansvar.}},
  author       = {{Johansson, Gerd}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Kvalitativ utvärdering av Hälsorond i det systematiska arbetsmiljöarbetet}},
  year         = {{2007}},
}