Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Motionärer och icke motionärer bland en grupp anställda

Jönsson, Kristina (2007)
Division of Occupational and Environmental Medicine, Lund University
Abstract (Swedish)
Syftet med studien var att se andelen motionärer och icke motionärer bland en grupp anställda på ett företag. Ett ytterliggare syfte var att undersöka eventuella skillnader mellan motionärer och icke motionärer beträffande framför allt midjemått och blodtryck. Även upplevd subjektiv hälsa tas upp. Blodsocker och något om kostvanor undersöks men har ingen betydelse för resultatet av undersökningen. På arbetsplatsen uppmuntras de anställda till att röra på sig så mycket som möjligt i vardagen. På FHV var temat 2006 just ”Hållbar hälsa” som vi menar att man främjar bäst genom regelbunden fysisk aktivitet och motion. Hösten 2006 hade vår företagshälsovård öppet hus för de anställda som ville komma och prata motion, mäta midjemått, blodtryck... (More)
Syftet med studien var att se andelen motionärer och icke motionärer bland en grupp anställda på ett företag. Ett ytterliggare syfte var att undersöka eventuella skillnader mellan motionärer och icke motionärer beträffande framför allt midjemått och blodtryck. Även upplevd subjektiv hälsa tas upp. Blodsocker och något om kostvanor undersöks men har ingen betydelse för resultatet av undersökningen. På arbetsplatsen uppmuntras de anställda till att röra på sig så mycket som möjligt i vardagen. På FHV var temat 2006 just ”Hållbar hälsa” som vi menar att man främjar bäst genom regelbunden fysisk aktivitet och motion. Hösten 2006 hade vår företagshälsovård öppet hus för de anställda som ville komma och prata motion, mäta midjemått, blodtryck och blodsocker. De fick dessutom fylla i ett enkelt frågeformulär. Detta är en sammanställning av vad som kom fram där. Bland motionärer var det en större andel som hade normala midjemått och normala blodtryck. Ett litet samband mellan uttalad bukfetma hos icke fysiskt aktiva tycks finnas bland männen, likaså ett förhöjt blodtryck (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Jönsson, Kristina
supervisor
organization
alternative title
En undersökning på arbetsplat
year
type
L3 - Miscellaneous, Projetcs etc.
subject
keywords
Motion, midjemått, blodtryck, upplevd hälsa
language
Swedish
additional info
Projektarbete i Företagssköterskeutbildning 2005-2007,
Lunds Universitet / Arbets- och miljömedicin Lund.

Omfattning 5 p (motsvarar 7,5 hp)
id
2797958
date added to LUP
2012-06-15 13:02:40
date last changed
2012-06-15 13:02:40
@misc{2797958,
  abstract     = {{Syftet med studien var att se andelen motionärer och icke motionärer bland en grupp anställda på ett företag. Ett ytterliggare syfte var att undersöka eventuella skillnader mellan motionärer och icke motionärer beträffande framför allt midjemått och blodtryck. Även upplevd subjektiv hälsa tas upp. Blodsocker och något om kostvanor undersöks men har ingen betydelse för resultatet av undersökningen. På arbetsplatsen uppmuntras de anställda till att röra på sig så mycket som möjligt i vardagen. På FHV var temat 2006 just ”Hållbar hälsa” som vi menar att man främjar bäst genom regelbunden fysisk aktivitet och motion. Hösten 2006 hade vår företagshälsovård öppet hus för de anställda som ville komma och prata motion, mäta midjemått, blodtryck och blodsocker. De fick dessutom fylla i ett enkelt frågeformulär. Detta är en sammanställning av vad som kom fram där. Bland motionärer var det en större andel som hade normala midjemått och normala blodtryck. Ett litet samband mellan uttalad bukfetma hos icke fysiskt aktiva tycks finnas bland männen, likaså ett förhöjt blodtryck}},
  author       = {{Jönsson, Kristina}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Motionärer och icke motionärer bland en grupp anställda}},
  year         = {{2007}},
}