Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Demokratin försvarare - En implementeringsstudie om jämställdhet i den offentliga förvaltningen

Persson, Sebastian LU and Pärli, Anton LU (2013) STVA22 20122
Department of Political Science
Abstract (Swedish)
Denna studie studerar Försvarsmakten och Lunds universitet som två unika fall av svensk förvaltning ur ett implementeringsperspektiv rörande jämställdhet. Vi studerar jämställdhetsimplementering utifrån handläggandet av förvaltningarnas policys och utifrån nyckelpersoners berättelser.
I denna uppsats studerar vi två strukturellt liknande organisationer men med vitt skilda verksamhetsområden och hur de arbetar med samma frågeställning; hur de implementerar jämställdhet. Båda har dock samma ansvar gentemot de svenska medborgarna, de är offentliga förvaltning och ska därför försvara våra demokrativärden där jämställdhet är ett utav dem. Båda förvaltningarna tror på att utbilda den egna personalen och att skapa hållbara strukturer för ett... (More)
Denna studie studerar Försvarsmakten och Lunds universitet som två unika fall av svensk förvaltning ur ett implementeringsperspektiv rörande jämställdhet. Vi studerar jämställdhetsimplementering utifrån handläggandet av förvaltningarnas policys och utifrån nyckelpersoners berättelser.
I denna uppsats studerar vi två strukturellt liknande organisationer men med vitt skilda verksamhetsområden och hur de arbetar med samma frågeställning; hur de implementerar jämställdhet. Båda har dock samma ansvar gentemot de svenska medborgarna, de är offentliga förvaltning och ska därför försvara våra demokrativärden där jämställdhet är ett utav dem. Båda förvaltningarna tror på att utbilda den egna personalen och att skapa hållbara strukturer för ett effektivt förändringsarbete. Båda stöter också på liknande problematik med deltagandet hos den egna personalen och utelämnar diskussionen om förankring inom den egna organisationen. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Persson, Sebastian LU and Pärli, Anton LU
supervisor
organization
course
STVA22 20122
year
type
L2 - 2nd term paper (old degree order)
subject
keywords
jämställdhet, implementering, demokrati, top-down
language
Swedish
id
3351033
date added to LUP
2013-02-05 12:50:20
date last changed
2013-02-05 12:50:20
@misc{3351033,
  abstract     = {{Denna studie studerar Försvarsmakten och Lunds universitet som två unika fall av svensk förvaltning ur ett implementeringsperspektiv rörande jämställdhet. Vi studerar jämställdhetsimplementering utifrån handläggandet av förvaltningarnas policys och utifrån nyckelpersoners berättelser.
I denna uppsats studerar vi två strukturellt liknande organisationer men med vitt skilda verksamhetsområden och hur de arbetar med samma frågeställning; hur de implementerar jämställdhet. Båda har dock samma ansvar gentemot de svenska medborgarna, de är offentliga förvaltning och ska därför försvara våra demokrativärden där jämställdhet är ett utav dem. Båda förvaltningarna tror på att utbilda den egna personalen och att skapa hållbara strukturer för ett effektivt förändringsarbete. Båda stöter också på liknande problematik med deltagandet hos den egna personalen och utelämnar diskussionen om förankring inom den egna organisationen.}},
  author       = {{Persson, Sebastian and Pärli, Anton}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Demokratin försvarare - En implementeringsstudie om jämställdhet i den offentliga förvaltningen}},
  year         = {{2013}},
}