Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Larmprogram för grannar

Göransson, Filip (2013)
Computer Science and Engineering (BSc)
Abstract (Swedish)
I examensarbetet analyseras och utvecklas en alternativ process vid utlösning av larm i en bostad, där grannar uppmanas samverka med hjälp av ett larmprogram. Larmföretaget Trex, uppdragsgivaren till arbetet undrar om det är möjligt att med hjälp av Skype skapa en tjänst som liknar denna alternativa process. Den tilltänkta tjänsten inleds med att en kund får vetskap om att larmet i dennes bostad utlösts. Kunden väljer därefter att delge informationen till sina kontakter/grannar eller att strunta i det. Informationsförmedling görs genom att ringa ett telefonsamtal till ett online-nummer som tillhör ett Skype-konto. Kontakterna till kunden rings sedan upp via ett larmprogram som innehåller kod för kommunikation med Skype och en databas. Vid... (More)
I examensarbetet analyseras och utvecklas en alternativ process vid utlösning av larm i en bostad, där grannar uppmanas samverka med hjälp av ett larmprogram. Larmföretaget Trex, uppdragsgivaren till arbetet undrar om det är möjligt att med hjälp av Skype skapa en tjänst som liknar denna alternativa process. Den tilltänkta tjänsten inleds med att en kund får vetskap om att larmet i dennes bostad utlösts. Kunden väljer därefter att delge informationen till sina kontakter/grannar eller att strunta i det. Informationsförmedling görs genom att ringa ett telefonsamtal till ett online-nummer som tillhör ett Skype-konto. Kontakterna till kunden rings sedan upp via ett larmprogram som innehåller kod för kommunikation med Skype och en databas. Vid svar på samtal spelas ett ljudklipp upp med adressen till bostaden. Kontakterna i närheten kan därefter agera och titta till den specificerade bostaden. Analysen som görs i arbetet berör framförallt Skype API eftersom huvudfrågan i arbetet är: Går det att använda Skype till att larma? Vilka datastrukturer som är lämpliga för kommunikation med databasen analyseras också. Resultatet av examensarbetet ger indikationer på att det går att använda Skype för att larma. Det utvecklade programmet saknar dock uppspelningsfunktion vilket innebär att det inte kan användas helt och hållet ännu. Utförligare testning och vidareutveckling av slutgiltigt program krävs följaktligen innan programmet kan användas på ett tillfredsställande och meningsfullt vis. Utvecklingen av programmet gjordes med programmeringsspråket Visual Basic och ramverket .NET tillsammans med Microsoft SQL Server. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Göransson, Filip
organization
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
skype, .net, visual basic, larmprogram, databas, trex
language
Swedish
id
3438163
date added to LUP
2013-02-01 00:00:00
date last changed
2018-10-18 10:25:28
@misc{3438163,
  abstract     = {{I examensarbetet analyseras och utvecklas en alternativ process vid utlösning av larm i en bostad, där grannar uppmanas samverka med hjälp av ett larmprogram. Larmföretaget Trex, uppdragsgivaren till arbetet undrar om det är möjligt att med hjälp av Skype skapa en tjänst som liknar denna alternativa process. Den tilltänkta tjänsten inleds med att en kund får vetskap om att larmet i dennes bostad utlösts. Kunden väljer därefter att delge informationen till sina kontakter/grannar eller att strunta i det. Informationsförmedling görs genom att ringa ett telefonsamtal till ett online-nummer som tillhör ett Skype-konto. Kontakterna till kunden rings sedan upp via ett larmprogram som innehåller kod för kommunikation med Skype och en databas. Vid svar på samtal spelas ett ljudklipp upp med adressen till bostaden. Kontakterna i närheten kan därefter agera och titta till den specificerade bostaden. Analysen som görs i arbetet berör framförallt Skype API eftersom huvudfrågan i arbetet är: Går det att använda Skype till att larma? Vilka datastrukturer som är lämpliga för kommunikation med databasen analyseras också. Resultatet av examensarbetet ger indikationer på att det går att använda Skype för att larma. Det utvecklade programmet saknar dock uppspelningsfunktion vilket innebär att det inte kan användas helt och hållet ännu. Utförligare testning och vidareutveckling av slutgiltigt program krävs följaktligen innan programmet kan användas på ett tillfredsställande och meningsfullt vis. Utvecklingen av programmet gjordes med programmeringsspråket Visual Basic och ramverket .NET tillsammans med Microsoft SQL Server.}},
  author       = {{Göransson, Filip}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Larmprogram för grannar}},
  year         = {{2013}},
}