Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Målstyrning och korruptionsrisker- en teoretisk undersökning av Migrationsverkets verksamhetsmål

Mesch, Pernilla LU and Talme, Anna LU (2013) STVA22 20131
Department of Political Science
Abstract (Swedish)
Korruption som är ett svårdefinierat begrepp är ett mycket komplext brott där två parter olagligt genomför en transaktion med pengar, gåvor eller liknande. Korruptionsforskning har visat på samband mellan organisationsteorin New Public management och ökade risker för korruption.
Uppsatsen kommer undersöka korruptionsrisker i samband med målstyrning inom New Public Management. Undersökningen kommer fungera teoriprövande och bygga på en analysram som skapas av teorin. Prövningen kommer ske på Migrationsverkets verksamhetsmål för att se hur teorin överensstämmer med riktlinjerna. Målen kan ses som en indikator för hur hela verksamheten är utformad eftersom det är verksamhetsmålen Migrationsverket ska sträva efter i sin utveckling.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Mesch, Pernilla LU and Talme, Anna LU
supervisor
organization
course
STVA22 20131
year
type
L2 - 2nd term paper (old degree order)
subject
keywords
Migrationsverket, målstyrning, New Public Management, effektivisering, korruption, korruptionsrisker
language
Swedish
id
3787797
date added to LUP
2013-07-01 12:54:24
date last changed
2013-07-01 12:54:24
@misc{3787797,
  abstract     = {{Korruption som är ett svårdefinierat begrepp är ett mycket komplext brott där två parter olagligt genomför en transaktion med pengar, gåvor eller liknande. Korruptionsforskning har visat på samband mellan organisationsteorin New Public management och ökade risker för korruption.
Uppsatsen kommer undersöka korruptionsrisker i samband med målstyrning inom New Public Management. Undersökningen kommer fungera teoriprövande och bygga på en analysram som skapas av teorin. Prövningen kommer ske på Migrationsverkets verksamhetsmål för att se hur teorin överensstämmer med riktlinjerna. Målen kan ses som en indikator för hur hela verksamheten är utformad eftersom det är verksamhetsmålen Migrationsverket ska sträva efter i sin utveckling.}},
  author       = {{Mesch, Pernilla and Talme, Anna}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Målstyrning och korruptionsrisker- en teoretisk undersökning av Migrationsverkets verksamhetsmål}},
  year         = {{2013}},
}