Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

När stockholmarna åkt hem kan vi släppa lite på reglerna

Rytterstedt, Emil LU (2013) SOCK01 20131
Sociology
Abstract (Swedish)
Den illegala jakten är relativt outforskad. De få arbeten som finns om illegal jakt är alla rapporter eller utredningar kring den illegala jaktens utbredning, attityder till rovdjur, jaktbrott, hur anmälningar och utredningar av jaktbrott går till. Få studier med fokus på att förstå den illegala jaktens uppkomst och bedrivande har genomförts. Denna uppsats fördjupar och utvecklar fynden som Brottsförebyggande rådet gjort i rapporten Illegal jakt på stora rovdjur – Konflikt i laglöst land? (Brå 2007) för att försöka skapa en fenomenbeskrivning av illegal jakt utifrån jägarnas upplevda verklighet. Uppsatsen studerar hur jägare konstruerar fenomenet illegal jakt med hjälp av neutraliseringar och motivationsdrivande ursäkter. Försök görs att... (More)
Den illegala jakten är relativt outforskad. De få arbeten som finns om illegal jakt är alla rapporter eller utredningar kring den illegala jaktens utbredning, attityder till rovdjur, jaktbrott, hur anmälningar och utredningar av jaktbrott går till. Få studier med fokus på att förstå den illegala jaktens uppkomst och bedrivande har genomförts. Denna uppsats fördjupar och utvecklar fynden som Brottsförebyggande rådet gjort i rapporten Illegal jakt på stora rovdjur – Konflikt i laglöst land? (Brå 2007) för att försöka skapa en fenomenbeskrivning av illegal jakt utifrån jägarnas upplevda verklighet. Uppsatsen studerar hur jägare konstruerar fenomenet illegal jakt med hjälp av neutraliseringar och motivationsdrivande ursäkter. Försök görs att förstå varför den illegala jakten bedrivs men även hur den illegala jakten formas. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Rytterstedt, Emil LU
supervisor
organization
alternative title
En analys av norrländska jägares kulturella förklaringar till jaktbrott
course
SOCK01 20131
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
verbaliserade motiv, accounts, jaktkultur, illegal jakt, tjuvjakt, neutraliseringstekniker, jaktbrott
language
Swedish
id
3808919
date added to LUP
2013-06-27 14:34:05
date last changed
2013-06-27 14:34:05
@misc{3808919,
  abstract     = {{Den illegala jakten är relativt outforskad. De få arbeten som finns om illegal jakt är alla rapporter eller utredningar kring den illegala jaktens utbredning, attityder till rovdjur, jaktbrott, hur anmälningar och utredningar av jaktbrott går till. Få studier med fokus på att förstå den illegala jaktens uppkomst och bedrivande har genomförts. Denna uppsats fördjupar och utvecklar fynden som Brottsförebyggande rådet gjort i rapporten Illegal jakt på stora rovdjur – Konflikt i laglöst land? (Brå 2007) för att försöka skapa en fenomenbeskrivning av illegal jakt utifrån jägarnas upplevda verklighet. Uppsatsen studerar hur jägare konstruerar fenomenet illegal jakt med hjälp av neutraliseringar och motivationsdrivande ursäkter. Försök görs att förstå varför den illegala jakten bedrivs men även hur den illegala jakten formas.}},
  author       = {{Rytterstedt, Emil}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{När stockholmarna åkt hem kan vi släppa lite på reglerna}},
  year         = {{2013}},
}