Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Arbetsterapeutstudenternas uppfattning av studiemiljön på Arbetsterapeutprogrammet i Lund

Johansson, Maria LU and Mårtensson, Malin LU (2012) ATPK54 20122
Sustainable occupations and health in a life course perspective
Abstract (Swedish)
Bakgrund: Studier på högskole- och universitetsnivå är en vanligt förekommande aktivitet hos vuxna idag och studiemiljön har visat sig ha en signifikant inverkan på studenternas prestation och studieresultat. Syfte: Syftet med studien var att undersöka studenternas uppfattning av studiemiljön på Arbetsterapeutprogrammet i Lund. Metod: I föreliggande studie användes den svenska versionen av The Dundee Ready Educational Environment Measure [DREEM]. Författarna har även utformat en egen enkät som komplement. Resultat: Enkäterna besvarades av 102 studenter. Resultatet visade en positiv uppfattning av studiemiljön. Konklusion: God kvalitet på utbildningen och en tillfredställande studiemiljö skapar bättre förutsättningar för att studenterna ska... (More)
Bakgrund: Studier på högskole- och universitetsnivå är en vanligt förekommande aktivitet hos vuxna idag och studiemiljön har visat sig ha en signifikant inverkan på studenternas prestation och studieresultat. Syfte: Syftet med studien var att undersöka studenternas uppfattning av studiemiljön på Arbetsterapeutprogrammet i Lund. Metod: I föreliggande studie användes den svenska versionen av The Dundee Ready Educational Environment Measure [DREEM]. Författarna har även utformat en egen enkät som komplement. Resultat: Enkäterna besvarades av 102 studenter. Resultatet visade en positiv uppfattning av studiemiljön. Konklusion: God kvalitet på utbildningen och en tillfredställande studiemiljö skapar bättre förutsättningar för att studenterna ska lyckas med sina studier och bli bättre förberedda inför arbetslivet. Det är viktigt att regelbundet utvärdera studiemiljön för att få en överblick över den rådande uppfattningen för att i ett senare skede kunna genomföra förbättringar och öka kvaliteten på programmet. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Johansson, Maria LU and Mårtensson, Malin LU
supervisor
organization
course
ATPK54 20122
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
DREEM, studenter, studiemiljö, uppfattning, studier, universitet
language
Swedish
id
3811121
date added to LUP
2013-06-12 13:48:13
date last changed
2015-12-14 13:22:06
@misc{3811121,
  abstract     = {{Bakgrund: Studier på högskole- och universitetsnivå är en vanligt förekommande aktivitet hos vuxna idag och studiemiljön har visat sig ha en signifikant inverkan på studenternas prestation och studieresultat. Syfte: Syftet med studien var att undersöka studenternas uppfattning av studiemiljön på Arbetsterapeutprogrammet i Lund. Metod: I föreliggande studie användes den svenska versionen av The Dundee Ready Educational Environment Measure [DREEM]. Författarna har även utformat en egen enkät som komplement. Resultat: Enkäterna besvarades av 102 studenter. Resultatet visade en positiv uppfattning av studiemiljön. Konklusion: God kvalitet på utbildningen och en tillfredställande studiemiljö skapar bättre förutsättningar för att studenterna ska lyckas med sina studier och bli bättre förberedda inför arbetslivet. Det är viktigt att regelbundet utvärdera studiemiljön för att få en överblick över den rådande uppfattningen för att i ett senare skede kunna genomföra förbättringar och öka kvaliteten på programmet.}},
  author       = {{Johansson, Maria and Mårtensson, Malin}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Arbetsterapeutstudenternas uppfattning av studiemiljön på Arbetsterapeutprogrammet i Lund}},
  year         = {{2012}},
}