Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Upplevelsen av aktivitetsbalans och stress hos nationsaktiva studenter vid Lunds Universitet

Kullman, Emelie LU and Viggh, Emilia LU (2012) ATPK54 20122
Sustainable occupations and health in a life course perspective
Abstract (Swedish)
Denna studie undersökte förhållandet mellan aktivitetsbalans och upplevelse av stress bland studenter vid Lunds Universitet, som vid sidan av sina studier är engagerade som funktionärer på någon av Lunds studentnationer. Syftet var att undersöka tidsfördelningen mellan studier, nationsengagemang, fritidsaktiviteter och sömn, samt även studenternas upplevelse av stress. En majoritet av studiens 179 respondenter upplever att de lägger för mycket tid på sina studier, samt att de upplever stress på grund av sina studier. En majoritet upplever att de lägger lagom mycket tid på sitt nationsengagemang, samt upplever inte stress på grund av sitt nationsengagemang. Hälften är nöjda med sin tidsfördelning, hälften vill ändra på den. De som inte... (More)
Denna studie undersökte förhållandet mellan aktivitetsbalans och upplevelse av stress bland studenter vid Lunds Universitet, som vid sidan av sina studier är engagerade som funktionärer på någon av Lunds studentnationer. Syftet var att undersöka tidsfördelningen mellan studier, nationsengagemang, fritidsaktiviteter och sömn, samt även studenternas upplevelse av stress. En majoritet av studiens 179 respondenter upplever att de lägger för mycket tid på sina studier, samt att de upplever stress på grund av sina studier. En majoritet upplever att de lägger lagom mycket tid på sitt nationsengagemang, samt upplever inte stress på grund av sitt nationsengagemang. Hälften är nöjda med sin tidsfördelning, hälften vill ändra på den. De som inte skulle vilja ändra på sin tidsfördelning upplever ungefär samma mängd stress som de som skulle vilja ändra på fördelningen. De som anser att de lägger lagom mycket tid på sina aktiviteter upplever minst stress. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Kullman, Emelie LU and Viggh, Emilia LU
supervisor
organization
course
ATPK54 20122
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
nationsaktiva, studenter, tidsfördelning, aktivitetsbalans
language
Swedish
id
3811146
date added to LUP
2013-06-12 14:02:21
date last changed
2015-12-14 13:22:06
@misc{3811146,
  abstract     = {{Denna studie undersökte förhållandet mellan aktivitetsbalans och upplevelse av stress bland studenter vid Lunds Universitet, som vid sidan av sina studier är engagerade som funktionärer på någon av Lunds studentnationer. Syftet var att undersöka tidsfördelningen mellan studier, nationsengagemang, fritidsaktiviteter och sömn, samt även studenternas upplevelse av stress. En majoritet av studiens 179 respondenter upplever att de lägger för mycket tid på sina studier, samt att de upplever stress på grund av sina studier. En majoritet upplever att de lägger lagom mycket tid på sitt nationsengagemang, samt upplever inte stress på grund av sitt nationsengagemang. Hälften är nöjda med sin tidsfördelning, hälften vill ändra på den. De som inte skulle vilja ändra på sin tidsfördelning upplever ungefär samma mängd stress som de som skulle vilja ändra på fördelningen. De som anser att de lägger lagom mycket tid på sina aktiviteter upplever minst stress.}},
  author       = {{Kullman, Emelie and Viggh, Emilia}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Upplevelsen av aktivitetsbalans och stress hos nationsaktiva studenter vid Lunds Universitet}},
  year         = {{2012}},
}