Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Smarttelefonen som arbetsverktyg- balansen mellan arbete och fritid

Novacic, Anto LU ; Sevcuk, Slaven LU and Athman, Emin LU (2013) In Institutionen för informatik SYSK02 20131
Department of Informatics
Abstract (Swedish)
Mobila teknologier har medfört en ökad flexibilitet i anställdas vardag. Detta har kommit att påverka de anställdas balans mellan arbete och fritid då de tilldelas arbetsuppgifter även på sin fritid. I denna studie undersökte vi hur dessa anställda upplever att smarttelefonen påverkar denna balans. Syftet var att belysa vilken inverkan den flexibilitet som smarttelefonen frambringar har på balansen mellan arbete och fritid. Studien angreps genom att intervjua fyra anställda som har smarttelefonen som arbetsverktyg. Studien visade att smarttelefonens inverkan på balansen mellan arbete och fritid var beroende på hur de anställda valde att balansera sitt arbete och sin fritid. De anställda upplevde smarttelefonens påverkan på balansen olika... (More)
Mobila teknologier har medfört en ökad flexibilitet i anställdas vardag. Detta har kommit att påverka de anställdas balans mellan arbete och fritid då de tilldelas arbetsuppgifter även på sin fritid. I denna studie undersökte vi hur dessa anställda upplever att smarttelefonen påverkar denna balans. Syftet var att belysa vilken inverkan den flexibilitet som smarttelefonen frambringar har på balansen mellan arbete och fritid. Studien angreps genom att intervjua fyra anställda som har smarttelefonen som arbetsverktyg. Studien visade att smarttelefonens inverkan på balansen mellan arbete och fritid var beroende på hur de anställda valde att balansera sitt arbete och sin fritid. De anställda upplevde smarttelefonens påverkan på balansen olika beroende på hur de valt att balansera det. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Novacic, Anto LU ; Sevcuk, Slaven LU and Athman, Emin LU
supervisor
organization
course
SYSK02 20131
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Flexibilitet, smarttelefon, arbetsbelastning, WLB, WLC informationssystem, informationsteknologi, sociotekniska arbetssystem, mobila teknologier.
publication/series
Institutionen för informatik
report number
INF13-019
language
Swedish
id
3814188
date added to LUP
2013-06-26 15:26:34
date last changed
2013-06-26 15:26:34
@misc{3814188,
  abstract     = {{Mobila teknologier har medfört en ökad flexibilitet i anställdas vardag. Detta har kommit att påverka de anställdas balans mellan arbete och fritid då de tilldelas arbetsuppgifter även på sin fritid. I denna studie undersökte vi hur dessa anställda upplever att smarttelefonen påverkar denna balans. Syftet var att belysa vilken inverkan den flexibilitet som smarttelefonen frambringar har på balansen mellan arbete och fritid. Studien angreps genom att intervjua fyra anställda som har smarttelefonen som arbetsverktyg. Studien visade att smarttelefonens inverkan på balansen mellan arbete och fritid var beroende på hur de anställda valde att balansera sitt arbete och sin fritid. De anställda upplevde smarttelefonens påverkan på balansen olika beroende på hur de valt att balansera det.}},
  author       = {{Novacic, Anto and Sevcuk, Slaven and Athman, Emin}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  series       = {{Institutionen för informatik}},
  title        = {{Smarttelefonen som arbetsverktyg- balansen mellan arbete och fritid}},
  year         = {{2013}},
}