Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Den Globala Finanskrisen & Svensk nybilsförsäljning

Pantic, Sasa LU and Olsson, Robin (2013) NEKH01 20122
Department of Economics
Abstract (Swedish)
Vi har alla vittnat om att den Globala finanskrisen negativt påverkat många länders ekonomier. Inte minst har bilindustrin drabbats väldigt hårt och osäkerheten bland människor har ökat. I många länder har biltillverkningen sjunkit och orsakat betydande problem för världens bilproducenter. Krisen slog dessutom hårt åt de svenska biltillverkarna Volvo och Saab.
Volvo Personbilar har en stark tradition bland de svenska bilägarna. Vart fjärde bil på de svenska vägarna var en Volvo år 2010, vilket ger fog för det ovan nämnda påståendet. Vi vill undersöka ifall den globala finanskrisen orsakat betydande effekter på Volvos nybilsförsäljning i Sverige, med hänsyn till den tradition som Volvo har bland de svenska bilägarna.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Pantic, Sasa LU and Olsson, Robin
supervisor
organization
alternative title
En studie om Volvos nybilsförsäljning i Sverige och finanskrisens påverkan
course
NEKH01 20122
year
type
M2 - Bachelor Degree
subject
keywords
Ränta, Finanskris, Volvo, User cost, Köpbeteende, Varaktig konsumtionsvara, Osäkerhet
language
Swedish
id
4004643
date added to LUP
2013-09-05 12:02:29
date last changed
2013-09-05 12:02:29
@misc{4004643,
  abstract     = {{Vi har alla vittnat om att den Globala finanskrisen negativt påverkat många länders ekonomier. Inte minst har bilindustrin drabbats väldigt hårt och osäkerheten bland människor har ökat. I många länder har biltillverkningen sjunkit och orsakat betydande problem för världens bilproducenter. Krisen slog dessutom hårt åt de svenska biltillverkarna Volvo och Saab.
Volvo Personbilar har en stark tradition bland de svenska bilägarna. Vart fjärde bil på de svenska vägarna var en Volvo år 2010, vilket ger fog för det ovan nämnda påståendet. Vi vill undersöka ifall den globala finanskrisen orsakat betydande effekter på Volvos nybilsförsäljning i Sverige, med hänsyn till den tradition som Volvo har bland de svenska bilägarna.}},
  author       = {{Pantic, Sasa and Olsson, Robin}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Den Globala Finanskrisen & Svensk nybilsförsäljning}},
  year         = {{2013}},
}