Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Skrivandet+och+utbildningen. En studie av skrivprocessen inom författarskolans ramar.

Söllgård, Lo LU (2013) FFSM02 20131
Creative Writing Program
Abstract (Swedish)
I uppsatsen ställs frågan: ”Vilka delar av skrivprocessen ryms inom utbildningen på Lunds universitets författarskola?” Svar söks genom att arbetet med det skönlitterära skrivprojekt Buren (Söllgård, 2013) sätts i relation till en diskussion kring skrivprocessen.
Slutsatsen är att författarskolan kan spela en avgörande roll i de delar av skrivprocessen som handlar om kunskap om text och skrivandets hantverk, men också i den del av skrivprocessen som kräver ifrågasättande av textens bärande idé. Jaget och erfarenheten som bygger den hela människan, vilken ett litterärt verk speglar, sträcker sig dock långt utanför klassrummets gränser och så gör även skrivprocessen.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Söllgård, Lo LU
supervisor
organization
course
FFSM02 20131
year
type
H1 - Master's Degree (One Year)
subject
keywords
Skrivprocess, kreativt skrivande, konstnärlig utbildning, författarskola
language
Swedish
id
4023553
date added to LUP
2013-09-26 09:00:19
date last changed
2013-09-26 09:00:19
@misc{4023553,
  abstract     = {{I uppsatsen ställs frågan: ”Vilka delar av skrivprocessen ryms inom utbildningen på Lunds universitets författarskola?” Svar söks genom att arbetet med det skönlitterära skrivprojekt Buren (Söllgård, 2013) sätts i relation till en diskussion kring skrivprocessen. 
Slutsatsen är att författarskolan kan spela en avgörande roll i de delar av skrivprocessen som handlar om kunskap om text och skrivandets hantverk, men också i den del av skrivprocessen som kräver ifrågasättande av textens bärande idé. Jaget och erfarenheten som bygger den hela människan, vilken ett litterärt verk speglar, sträcker sig dock långt utanför klassrummets gränser och så gör även skrivprocessen.}},
  author       = {{Söllgård, Lo}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Skrivandet+och+utbildningen. En studie av skrivprocessen inom författarskolans ramar.}},
  year         = {{2013}},
}