Skip to main content

LUP Student Papers

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Kvinnor i fredsbyggande: En undersökning om hur kvinnor har inkluderats i fredsbyggandet i Kosovo.

Johansson, Malin LU and Mattsson, Elin LU (2014) FKVA22 20132
Department of Political Science
Abstract (Swedish)
Denna uppsats undersöker hur lokala kvinnor inkluderats och deltagit i fredsbyggandeprocesser i Kosovo sedan Kosovokrigets slut år 1999. Detta analyseras ur ett feministiskt perspektiv med hjälp av FN:s Resolution 1325, som handlar om kvinnor i konflikter och postkonfliktuella samhällen. Undersökningen är en fallstudie som bygger på empiriskt material i form av rapporter från organisationer verksamma i Kosovo och tidigare forskning om ämnet. Uppsatsen undersöker hur internationella och lokala aktörer inkluderat de lokala kvinnorna i fredsbyggandet, både på formell och på informell nivå, samt hur Resolution 1325 har implementerats i praktiken. Slutsatserna visar främst att kvinnor inte inkluderas tillräckligt i fredsbyggandeprocesserna i... (More)
Denna uppsats undersöker hur lokala kvinnor inkluderats och deltagit i fredsbyggandeprocesser i Kosovo sedan Kosovokrigets slut år 1999. Detta analyseras ur ett feministiskt perspektiv med hjälp av FN:s Resolution 1325, som handlar om kvinnor i konflikter och postkonfliktuella samhällen. Undersökningen är en fallstudie som bygger på empiriskt material i form av rapporter från organisationer verksamma i Kosovo och tidigare forskning om ämnet. Uppsatsen undersöker hur internationella och lokala aktörer inkluderat de lokala kvinnorna i fredsbyggandet, både på formell och på informell nivå, samt hur Resolution 1325 har implementerats i praktiken. Slutsatserna visar främst att kvinnor inte inkluderas tillräckligt i fredsbyggandeprocesserna i Kosovo. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
Johansson, Malin LU and Mattsson, Elin LU
supervisor
organization
course
FKVA22 20132
year
type
L2 - 2nd term paper (old degree order)
subject
keywords
liberalt fredsbyggande, genus, kvinnor, Kosovo, feministisk teori, Resolution 1325.
language
Swedish
id
4239427
date added to LUP
2014-02-04 19:00:04
date last changed
2014-02-04 19:00:04
@misc{4239427,
  abstract     = {{Denna uppsats undersöker hur lokala kvinnor inkluderats och deltagit i fredsbyggandeprocesser i Kosovo sedan Kosovokrigets slut år 1999. Detta analyseras ur ett feministiskt perspektiv med hjälp av FN:s Resolution 1325, som handlar om kvinnor i konflikter och postkonfliktuella samhällen. Undersökningen är en fallstudie som bygger på empiriskt material i form av rapporter från organisationer verksamma i Kosovo och tidigare forskning om ämnet. Uppsatsen undersöker hur internationella och lokala aktörer inkluderat de lokala kvinnorna i fredsbyggandet, både på formell och på informell nivå, samt hur Resolution 1325 har implementerats i praktiken. Slutsatserna visar främst att kvinnor inte inkluderas tillräckligt i fredsbyggandeprocesserna i Kosovo.}},
  author       = {{Johansson, Malin and Mattsson, Elin}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Student Paper}},
  title        = {{Kvinnor i fredsbyggande: En undersökning om hur kvinnor har inkluderats i fredsbyggandet i Kosovo.}},
  year         = {{2014}},
}